EM-tittel til Marcus Påverud - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
EM-tittel til Marcus Påverud
Marcus Påverud sikret sammenlagt mesterskapstittel i Pro Am-klassen i European GT4 Series på Nürburgring søndag, sammen med sin teamkamerat Luci Trefz fra Tyskland.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Marcus og Luci tok ingen sjanser i de to finaleløpene, og med andreplass lørdag og tredjeplass søndag i teamets Mercedes-AMG GT4 ble det sammenlagtseier med åtte poeng foran Gabriel Piana fra Italia og Marius Zug fra Tyskland i BMW.

– Jeg har aldri vært så nervøs foran et billøp noensinne som jeg var i dag morges. Tanken på at det var så mye som sto på spill og at et uhell eller en krasj kunne frata oss tittelen, gjorde at jeg nesten hadde vondt i magen av nervøsitet. Men det holdt til mål etter et taktisk løp på søndag, og nå kan vi faktisk kalle oss europamestere i GT4! Den følelsen er en god blanding av lykke og tilfredstillelse, sier Marcus Påverud.

Marcus startet løpet på søndag fra 12. posisjon, men hadde en uheldig start og ramlet ned til 17. plass før han kunne sette opp tempoet.

– Det roet seg med nervøsiteten da vi hadde kommet i gang, men jeg ble kraftig hindret av en konkurrent i Aston Martin som gjorde alt han kunne for å stenge. Da jeg endelig klarte å komme forbi ham kunne jeg sette opp tempoet og plukke noen plasseringer, sier Marcus.

Luci Trefz kunne overta bilen på 12. plass totalt og som nr. 3 i Pro Am-klassen. Han gjorde ingen feil underveis og kjørte seg også opp en plass på totallisten.

– Det var nesten aller verst å stå i depotet og følge Lucis kjøring i den andre halvdelen av løpet. En punktering eller liten førerfeil kunne fort tatt fra oss gullet. Men det holdt altså i mål, og for en lettelse det var da Luci krysset målstreken, foretteller Marcus.

GT4-sesongen er nå over med 12 fullførte løp for Marcus og Luci. Det har blitt tre seire i Pro Am-klassen og ytterligere sju pallplasser. Nå ser Marcus Påverud framover og håper at han skal ta steget opp til GT3 neste år.

– Det er litt «silly season» over det som foregår akkurat nå, og jeg vet enda ikke hva det vil ende opp med. Jeg har fått svært god kontakt med AMG og håper at det skal gi meg både test og videre kjøring i deres GT3-Mercedes. Det er også snakk om at AMG vil ha meg i GT3-bilen i 24-timers løpet i USA i november, men ingenting er foreløpig avklart. Jeg krysser fingrene for at GT3-drømmen faller på plass, men først skal jeg feire gullet i GT4-serien, sier Marcus Påverud.

Mads Silljehaug som kjører den samme serien i en KTM X-Bow gjorde en mesterlig opphenting i søndagens løp. Sammen med teamkollega Eike Angermayr kjørte han inn til en flott femteplass etter å ha startet helt nede på 15. plass.

I lørdagens løp ble den norsk-østerrikske duoen nummer 11.  

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: