Honda : Honda e i produksjon - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img
4 bilder i galleri
Honda e i produksjon
Honda har nå startet produksjonen av sin kompakte elbil. Publikums-debuten finner sted i Frankfurt til uka.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Da vi som ett av en håndfull medier kjørte bilen i sommer var Honda sparsomme med å gi fra seg konkrete tekniske detaljer.

Neste uke finner den offisielle debuten sted i Frankfurt, og i den forbindelse får vi tilgang til noe mer informasjon.

Motoren skal leveres i to effektgrader, med 100 kW (136 hk) eller 113 kW (154 hk), begge med et maks dreiemoment på 315 Newtonmeter. Den kraftigste skal ta deg fra null til hundre på rundt åtte sekunder.

Batteripakken, som ifølge Honda er den mest kompakte i klassen, har en kapasitet på 35,5 kWt. Etter Hondas beregninger skal det gi en rekkevidde på 220 kilometer – noe de betegner som perfekt for de urbane brukerne bilen er tiltenkt.

På en hurtiglader kan batteriene «fylles» til 80 prosent i løpet av en halv time.

En unik egenskap i elbilens interiør er de digitale skjermene som fyller hele dashbordet. Ytterst på hver side er skjermer koblet til kameraene som erstatter speilhusene og viser bilder av hva som skjer bak bilen.

I sentrum sitter to 12,3-tommers skjermer hvor fører og passasjer får tilgang til en rekke applikasjoner og infotainment slik at de skal føle seg som hjemme, eller på arbeidsplassen.

Funksjonene kan i tillegg til berøringsskjermen og knapper på rattet styres via stemmekommandoer til den personlige assistenten som aktiveres med kommandoen OK Honda.

Selv når de er borte fra bilen kan brukerne holde kontakten via My Honda+ applikasjonen hvor de blant annet kan sjekke batteristatus, lading og styre klimaanlegget slik at bilen har ønsket temperatur før man starter reisen.

Sammen med Storbritannia, Tyskland og Frankrike er Norge blant landene som har åpnet for forhåndsreservasjon av Honda e. Du finner mer informasjon via denne linken.  

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: