Porsche Annet: Porsches første elbil - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Porsches første elbil
Taycan er ikke bare elektrisk rask, men Porsche-superrask. BilNorge skal de nærmeste dagene kjøre Porsches første batterielektriske sportsbil.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Naturligvis handler Porsche Taycan om å tilpasse seg nye krav fra EU om utslipp. Dersom Porsche som en del av VW-konsernet skal kunne fortsette å produsere bensindrikkere i supersportsbilklassen, kommer de ikke utenom å ha biler som veier opp for utslipp målt mot EUs kommende grenseverdier.

Men når først Porsche gjør noe, så gjør de de ordentlig. Taycan har mange trekk fra firedørs Panamera, men den er litt lavere og ser betydelig mer sinna ut.

Og det er den. 625 hk er alltid der i Turbo S- utgaven, men effekten boostes ved behov til hele 761 hk. Legg så til 1050 Nm i moment, og du forstår hvorfor stillestående til 100 km/t går unna på 2,8 sekunder.

Som foreløpig eneste elbil i verden utviklet for volumproduksjon lades det 93 kWh store batteriet i Taycan med inntil 270 kW ladefart. Rekkevidden oppgis til rundt 400 km.

Press fra Porsche er årsaken til at ladenettverket Ionity er rigget for inntil 350 kW ladefart på sine lynladere og at Taycan er skreddersydd for dette.

I første fase tilbyr Porsche Taycan i turboutgave til 1.314.000 kroner. Legger du til S etter turbo, øker prisen opp til 1.598.000 før skreddersøm. Senere kommer det sannsynligvis både billigere og enda dyrere og raskere varianter av Taycan.

Taycan ventes til Norge rundt årsskiftet

Du er kanskje blant de drøyt 3000 som har betalt depositum for å stå på reservasjonslisten, eller du er spesielt interessert Taycan spesielt.

Alt du måtte lure på er det bare å spørre om, så skal jeg forsøke å skaffe relevante svar mens jeg kjører bilen gjennom et par land sentralt i Europa de kommende dagene.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: