Avstikker i London - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
14 bilder i galleri
Avstikker i London
Selvfølgelig er det solidarisk å henge med når partneren er på juleshopping i London. Men kanskje man skulle unne seg en liten avstikker innom bilutstillingen på Victoria og Albert?
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

La deg ikke skremme av at Victoria og Albert Museum i London presenterer seg som «the world's leading museum of art and design».

Selv om det stemmer MÅ du ikke ta med deg hele innholdet. Og spesialutstillingene deres er slik at selv en presentasjon av kamuflasje blir interessant.

Den 23. november åpner de en utstilling som heter «Cars, accelerating the Modern World» - med andre ord en kulturhistorisk gjennomgang av bilens rolle i og for det moderne samfunnet.

Og i V&A-sammenheng er det derfor helt naturlig å vise, for eksempel, en damehatt fra slutten av 20-tallet.

Selvfølgelig tok moten preg av de nye strømlinjene, samtidig som et plagg måtte tilpasses den nye bruken – akkurat som mobiltelefonen setter sitt preg på skredderoppgavene i dag – dette er en hatt som også måtte sitte på plass når damen var passasjer i en ganske åpen Bugatti.

Utstillingen har selvfølgelig med noen biler, den første Benz’en, et nydelig Labourdette karosseri på en Hispano, en Tatra 77 og en GM Firebird turbinbil – blant annet.

Du får møte Graham, mennesketypen som utviklet seg til å ta vare på seg selv ved bilulykker, du møter Lalique-maskotter i glass og plakater – både propaganda og reklame – og du treffer den første Guide Michelin, en tidlig vindusvisker og en ganske ny styringsenhet for ABS.

Det er med andre ord ikke noen bilutstilling, men en omfattende utstilling om et bil-århundre.  Faktisk så omfattende at det skulle ikke forundre meg om shoppingpartneren også endte opp med å synes at det faktisk var vel verdt å bruke litt tid på.

Og hvis du foretrekker London ved påsketider: denne utstillingen holder åpent frem til 19. april.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: