Porsche : Dennis Olsen er interkontinental GT-mester - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
16 bilder i galleri
Dennis Olsen er interkontinental GT-mester
Dennis Olsen gikk helt til topps i det uoffisille verdensmesterskapet for GT-biler etter å ha kjørt vinnerbilen, en Porsche 911 GT3 R, i dagens 9-timersløp på Kyalami-banen i Sør-Afrika. Det ble kronen på verket etter en fantastisk sesong hvor han har kjørt løp på samtlige kontinenter.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

I dagens løp kjørte Dennis for Frikadelli Racing Team sammen med Nick Tandy og Mathieu Jaminet. De sikret seg pole position og ledet løpet fra start med Dennis bak rattet.

Etter sju timer kom et voldsomt regnskyll som medførte at Safety Car ledet feltet i en lang periode, men den siste halvtimen ble feltet sluppet igjen.

Nick Tandy kjørte siste del av løpet. Han lå som nummer tre da Safety Car kjørte i depotet, men klarte å avansere til ledelse med litt hjelp fra Porsche-kollega Lietz.

En annen nordmann kunne entre seierspallen sammen med Dennis Olsen i dag. Christian Krognes kjørte inn til andreplass for Walkehorst Motorsport i en BMW M6 sammen med Mikkel Jensen og Nicky Catsburg etter å ha startet helt nede på 16. plass.

– Det var et berg og dalbane-løp. En time før slutt trodde jeg vi skulle ende på tiendeplass. Vi klarte andreplass takket være spesielle omstendigheter. Nicky (Catsburg) gjorde en fantastisk jobb på slutten. Vi hadde ikke regnet med å være så raske på våt bane. Andreplass er helt ufattelig, sier en meget fornøyd Christian Krognes.

Med dagens seier gikk Dennis Olsen helt til topps i Intercontinental GT Challenge med solid margin. Sammen med Dick Werner og Matt Campbell vant han 12-timersløpet på Bathurst i februar, de ble nummer sju i 24-timersløpet på Spa og nummer tre på Suzuka.

I dag delte Dennis bil med to andre, og dermed kunne han alene innta øverste plass på seierspallen i mesterskapet.

– Dette er definitivt den beste dagen hittil i min karriere. Da jeg nylig ble bedt om å nevne min største prestasjon sa jeg at det var seieren på Bathurst. Men da jeg ble spurt om hva som kunne overgå det, sa jeg at det måtte være seier på Kyalami, og å vinne konstruktør-mesterskapet for Porsche og førermesterskapet, sier Dennis Olsen.

– Det har skjedd nå – utrolig, det føles som en drøm. Da løpet ble restartet for den siste halvtimen hadde jeg en god følelse. Når man har en kollega som Nick Tandy i Porsche 911 GT3 R på våt bane i den siste sprinten, da er alt mulig, konkluderer en meget fornøyd norsk Porsche-fører.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: