Toyota : Rallybil for gatebruk - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img
2 bilder i galleri
Rallybil for gatebruk
Toyota vil presentere en rallybasert gatebil på den kommende Tokyo Auto Salon.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

GR Yaris drar ifølge Toyota veksel på avansert teknologi, kunnskap og erfaring de har tilegnet seg gjennom rallysatsingen. Og det er ikke småtteri de har prestert innen sporten.

Toyota GR Yaris er den andre rene sportsbilen i rekken fra TGR (Toyota Gazoo Racing). Den første var Toyota GR Supra som ble lansert i fjor. 

GR Yaris har nå vært gjennom de siste stegene i utviklingen, og grensene til den nye modellen ble nylig satt på prøve av sjefen selv, Toyota-president Akio Toyoda med aliaset 'Morizo' i rollen som test- og racingsjåfør – en rolle han elsker.

Gjennom motorsportaktivitetene under TGR-fanen, arbeider Toyota med å lage stadig bedre biler og øke entusiasmen og støtten fra fansen ved å konkurrere i en rekke krevende løp i ulike kategorier verden over.

I 2017 var Toyota tilbake i FIA WRC (Rally-VM) med en Yaris rallybil i et team under ledelse av den firedoble verdensmesteren Tommi Mäkinen. Det resulterte i fem seire og konstruktørtittelen i 2018, og fører- og kartleser-titler i år til estlenderne Ott Tänak og Martin Järveoja.

TGR har hatt ytterligere motorsportsuksess i Word Endurance Championship (WEC) med Toyota TS050-hybridene. De fikk konstruktør- og sjåførtitler i 2014 og 2018-19, og Toyota leder på begge fronter også i 2019-20-sesongen.

Tidligere i år tok Toyota sin første seier i det berømte Dakar rallyet med en Toyota Hilux kjørt av Nasser al-Attiyah.

Ytterligere detaljer om Toyota GR Yaris vil bli annonsert på et senere tidspunkt.

Her er en video med Toyota-presidenten i aksjon bak rattet.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: