Nissan Leaf: Nissans nye elracer - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
21 bilder i galleri
Nissans nye elracer
Det er snart ti år siden Nissan bygget sin Leaf-baserte racerbil ved hjelp av spesialistene hos Nismo. Nå var tiden inne for en modernisert utgave.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Jeg tror neppe den originale Leaf Nismo RC noen gang ble kjørt i et løp, men den var et trekkplaster på messer og ble hyppig benyttet for oppvisning med journalister og andre Nissan ønsker å sjarmere.

Leaf Nismo RC anno 2011 hadde tilsvarende motor som den tidens gateversjon av Leafmed effekt på moderate 80 kW (109 hk) og et dreiemoment på 280 Nm.

Den var lettet med hele 40 prosent, hadde en mer ideell vektbalanse og forhjulsdriften var endret til bakhjulsdrift. Men altså – en ren showmobil.

Når Nissan nå presenterer andre generasjon Leaf Nismo RC har den fått vesentlig mer krefter, og naturlig nok firehjulsdrift. 322 hestekrefter og 640 Newtonmeter høres jo ganske morsomt ut – spesielt om vekten er holdt på et anstendig nivå.

0-100 km/t på 3,4 er et signal på at så stemmer.

Nissan hevder at bilen ikke bare er skapt for showbruk, den fungerer også som en testbenk for fremtidig teknologiutvikling og viser hvilket nærmest ubegrenset potensial som ligger i elbilteknologien.

I dette tilfellet benytter man en motor på hver aksel og oppnår firehjulsdrift.

Leaf er ifølge Nissan verdens mest solgte elbil med over 450.000 eksemplarer siden 2011. Den er også Norges mest solgte, selv om den har fått sterk konkurranse fra blant annet Tesla de siste årene.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: