Porsche Taycan: Taycan i alternativ form - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
12 bilder i galleri
Taycan i alternativ form
SPIONBILDER: De mange som står på venteliste for en Taycan får snart flere valgmuligheter å forholde seg til.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Før bilen ble avduket fortalte Porsche Norge at over 3000 personer hadde meldt sin interesse ved å betale inn depositum på 20.000 kroner for å sikre seg en plass i køen.

Vi er blant de første som har kjørt bilen – les omtalen her

Noen av interessentene ble nok skremt da prisene på Taycan Turbo og Turbo S ble presentert – henholdsvis 1,3 og 1,6 millioner norske kroner.

Men Porsche-forhandlerne fikk trolig rodd i land situasjonen da de noen uker senere kunne fortelle at man trengte jo ikke betale så mye – det kommer også en Taycan 4S med startpris på 900.000 kroner

At Porsche lager flere varianter på samme lest er velkjent taktikk, så det var ingen stor overraskelse da de på Genève-utstillingen for to år siden avduket Mission E Cross Turismo Concept – en Shooting Brake-versjon av bilen vi i dag kjenner som Taycan.

Spionbildene viser den kommende produksjonsutgaven under testing i nordisk klima. I tillegg har vår faste illustratør, Jean Francois Hubert, skapt virkelighetstro renderinger som du får eksklusivt her på BilNorge.

Taycan Cross Turismo skal presenteres i løpet av 2020, men den er neppe på veien før om et års tid.

Som Panamera Sport Turismo er Taycan Cross Turismo et alternativ for dem som foretrekker stasjonsvogn fremfor sedan. Enten fordi den er mer praktisk, eller bare fordi de syns den ser barskere ut.

Konseptbilen vi møtte i 2018 hadde ekstra bakkeklaring og var litt høyreist, som en Allroad / Cross Country. En slik skal også ligge i planene, men i første omgang dreier det seg om en ren stasjonsvogn, eller Shooting Brake som er et yndet begrep på denne typen biler.

Regn med at Cross Turismo kommer i de samme variantene som Taycan, og med tilsvarende ytelser. Det innebærer betegnelsene 4S, Turbo og Turbo S med effekt fra 530 til 761 hestekrefter.

Så langt er det ifølge OFV kun registrert 12 nye Taycan på norske skilter – to før årsskiftet og ti på nyåret. Det betyr at du kan se den hos ditt nærmeste Porsche Center, man at kundebiler fortsatt lar vente på seg.

Det er ved Porsches hovedkvarter i Zuffenhausen Taycan bygges – vi var med på den offisielle åpningen der i september

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: