Mercedes-Benz C-Klasse: Det nærmer seg nytt generasjonsskifte - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
25 bilder i galleri
Det nærmer seg nytt generasjonsskifte
SPIONBILDER: For to år siden viste Mercedes en ansiktsløftet C-Klasse i Genève. Nå klargjøres en helt ny generasjon.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Nå har Daimler av og til noen rare tellemåter, men siden C-Klasse tok over for 190-serien i 1994 er modellen som selges i dag fjerde generasjon. Den kom på markedet i 2014 og fikk en facelift i 2018.

Modellen på bildene som testes i Nord-Sverige forventes vist offentlig i løpet av inneværende år og skal på markedet som 2021-modell.

Selv om testbilene er godt kamuflert mener våre fotografer at dimensjonene blir på nivå med den eksisterende modellen, men fronten er lavere for å gi bilen et mer sportslig uttrykk.

Innendørs blir det imidlertid mye nytt sammenlignes med dagens modell, noe våre interiørbilder avslører.

Dagens C-klasse er blant få Mercedes-modeller som ikke har MBUX infotainment. I neste generasjon får den imidlertid nyeste versjon av systemet med stor skjerm som betjenes på tilsvarende måte som moderne smarttelefoner og også kan stemmestyres.

Femte generasjon C-Klasse skal bygges på en modifisert utgave av MRA-plattformen for biler med bakhjulsdrift. Den nye arkitekturen medfører betydelig vektfordeler siden aluminium i stor grad erstatter stål.

Med hensyn til drivlinjer kan vi regne med at innstegsmodellene får bensinmotorer på 1,5 eller 1,6 liter, gjerne i kombinasjon med mild hybridteknologi. Så kommer det nye ladbare hybrider som får lengre rekkevidde enn dagens.

På toppen av dette kommer rekkeseksere samt et stadig større utvalg av sportslige modeller fra Mercedes-AMG. En C-Klasse EQ elbil ligger også i planene, litt frem i tid. Denne blir en konkurrent til Tesla Model 3 og BMWs kommende i4.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: