Sterkt amputert Rally Sweden - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
15 bilder i galleri
Sterkt amputert Rally Sweden
Elfyn Evans i Toyota vant helgens Rally Sweden som grunnet snømangel ble omkring halvparten så langt som opprinnelig planlagt.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Toyota tok to av tre pallplasser i den svenske VM-runden, og best av samtlige var Elfyn Evans. Like imponerende var det at 19-årige Kalle Rovanperä (Toyota) ble den yngste som noensinne har entret seierspallen i en VM-runde.

På andreplass mellom de to Toyota-førerne kilte Hyundai-fører Ott Tänak seg inn. En tredje Toyota med Sebastien Ogier bak rattet kjørte inn til fjerdeplass foran Esapekka Lappi i Ford og Thierry Neuville i Hyundai.

Siden Norge for tiden ikke er representert i WRC-klassen måtte vi sette vår lit til den nest øverste divisjonen, WRC2. Her tok Mads Østberg seieren foran Ole Christian Veiby og Pontus Tidemand.

– Jeg er selvsagt fornøyd med seieren, og full pott på 50 poeng etter 2 VM-runder, men det er fortsatt forbedringspotensial, og det skal vi utnytte, sier en fornøyd Mads Østberg.

– Det var en utrolig vanskelig siste prøve, med skiftende forhold og veigrep. Det var vann, gjørme, is og grus – alt på en og samme prøve. Men det gikk, og det holdt til å dra i land andreplassen og viktige VM-poeng, sier Ole Christian Veiby etter målgang.

Oliver Solberg debuterte i Skoda denne helgen, og han kjørte inn til en flott femteplass i WRC3-klassen som ble vunnet av finske Jari Huttunen i Hyundai foran Emil Lindholm (Skoda) og Johan Kristoffersson (Volkswagen).

Oliver var med i kampen om en pallplass i sitt første Skoda-løp, men tapte nesten to minutter på en punktering på dagens siste og eneste etappe.

– Det var en veldig bra kamp mot Johan, og det var synd at vi ikke fikk fullført helt til mål. Punkteringen var en kjedelig måte å avslutte løpet på, men jeg tar med meg mye positivt fra dette rallyet.

– Den første dagen var ikke så enkel, men vi gjorde endringer med bilen, og ting ble veldig bra lørdag. Det var en veldig bra opplevelse å kjøre Skoda Fabia, sa Oliver Solberg.

Takk til den unge entusiasten Henrik Nordlie som har bidratt med bilder fra en av lørdagens etapper.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: