Bugatti : Gladmelding – forlenget Bugatti-garanti - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
Gladmelding – forlenget Bugatti-garanti
Meget passende valgte Bugatti å bruke Retromobile for å gjøre sitt nyeste tilbud kjent. Et lojalitetsprogram som gjør at garantien på bilen din gjelder, også hvis den er eldre enn 12 år.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det er vel ikke noe sted, bortsett fra på klubbmøtene, at så mange Bugattier er samlet på ett sted som i utstillingslokalene på Porte de Versailles mens Retromobile pågår.

Nå var det nok ikke alle disse bilene sjefen selv, Stephan Winkelmann, henvendte seg til da han kunne fortelle at takket være kvaliteten i de faste serviceoppleggene, ville han utvide garantier til nesten alle bilene. Foreløpig snakket han om de over 12 år.

Og uten at han presiserte det snakket han vel ikke om de ekte Bugattiene, eller de 110-variantene som ble bygget i Italia, men om alle de som er produsert etter at Volkswagen bestemte seg for å gjenopplive merket.

Den første Veyron kom i 2005, og frem til utgangen av 2008 ble det bygget 201 slike. Totalt er tallet på 450, og det er alle de som, dersom de følger fabrikkens vedlikeholds-opplegg, skal nyte godt av forlenget garanti.

Uten at jeg egentlig vet hva det betyr.

Men jeg husker at i starten kostet den årlige service 20.000 dollar og et nytt sett hjul, dekk og felg, kostet mellom 30 og 42.000 dollar og måtte gjøres hver 4.000 km! (Chiron ble litt billigere å ha i hus).

Det er åpenbart at Winkelmann ser for seg at disse bilene hans også skal overleve i eksklusive samlinger til de er mer enn 100 år gamle, akkurat som mange av de Bugattiene man finner rundt på utstillingen.

Og på Bugattis egen stand også forresten. De hadde både en nydelig T35 som nok var 20-årenes mestvinnende sportsbil, og en EB 110 Super Sport fra Italia-innsatsen som startet i 1987 og endte på midten av 90-tallet.

Slike biler blir imidlertid omfattet av et helt nytt og eget program. Nå lanserte Winkelmann «La Maison Pur Sang» som er fabrikkens førstelinje mot samlere og Bugatti-klubber. Herfra skal man kunne gjøre sertifisering av ektheten (ikke at dette har vært noe problem før. Bugatti er vel en av verdens mest veldokumenterte historiske biler),

Seksjonen ledes av Luigi Galli som med tiden også skal bygge opp en egen avdeling der man skal restaurere de gamle bilene (noe som heller ikke har vært noe problem på det frie markedet).

Det er åpenbart at også Bugatti ser at det ikke bare er i nybilsalg det også finnes penger.

Nå fikk jeg ikke spurt Galli om sertifiseringen hans også gjelder Ettore Bugattis personlige og egendesignede pastamaskin. For jeg ante simpelthen ikke at den fantes. Inntil jeg ser at Bonhams skal selge den på auksjon – kanskje for 10.000 dollar. Uten rattet!

Apropos auksjoner. For de av oss som syns priser på superklassikere kan bli forholdvis hinsides, var det en slags trøst at på en av de tre store auksjonene under Retromobile-paraplyen la Bonhams ut syv Bugattier – bare tre ble solgt. Det kan tyde på at markedet blir litt mer akseptabelt igjen.

Også for Bugattier.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: