Jaguar : Jaguar tenker flexi-plattform - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
6 bilder i galleri
Jaguar tenker flexi-plattform
Da Jaguar Land Rover inviterte til et nytt bidrag til sin Destination Zero var det kanskje gode grunner for å vente enda et boring forslag til hvordan verden kan bli sikrere og renere. I stedet ble det en skikkelig overraskelse.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Nå er kanskje ikke selvkjørende Poder det mest sexy du og jeg kan tenke oss – men sannsynligvis kan vi ikke unngå dem – hvis vi venter lenge nok.

Og hvis vi allikevel må godta dem, kan vi ikke da glede oss over noe som både ser bra ut, er gjennomført i oppbyggingen og har en del smarte tanker bak seg.

Jeg syns Project Vector ticker en del av de gode boxene.

Den de viste var fullt ferdig. Klar til produksjon. Og i stand til å opptre i en rekke forskjellige konfigurasjoner – varebil, personbil, delt bil eller eid bil – med en plattform tankegang som gir den flere muligheter enn de fleste.

Den skal faktisk inn i virkelig trafikk i Coventry neste år – de lokale myndighetene kaller prosjektet «et levende laboratorium for fremtidens mobilitet».

Nå lyder det ganske utrolig at dette prosjektet kan ha vært utviklet i all hemmelighet over mange år hos JLR. Bilfabrikker pleier ikke være særlig flinke til å holde på hemmeligheter.

Så har da også arbeidet foregått et helt annet sted. Og det er da ingen som er interessert i hva som foregår på noe som heter NAIC og hører til under Universitetet i Warwick.

For det er der den kommer fra, med nær innsats fra en rekke JLR-folk. Tim Leverton var prosjektsjef, han har vært teknisk sjef hos Tata Motors, jobbet med JCBs Dieselmax rekordbil og på BMWs opprinnelige Phantom.

Men han sier at siden prosjektet har ligget under universitet har det i mye større grad hatt preg av en innovativ start-up virksomhet som har gitt det mye mer vitalitet enn om arbeidet hadde skjedd på fabrikken.

(Er dette en oppfordring til hvordan de skal drive produktutvikling videre?).

Full skateboard-konstruksjon, med maksimale muligheter for karosserivarianter. Kan man til og med tenke seg en stilig to-seter? Eller MÅ det være kollektiv tankegang bak det hele?

Slik modellen som ble vist er, snakker vi fire meter lang og så nettet at den kommuniserer med alt og er allerede opplært til å bli et on-call medlem av taxi- og alle andre urbane transportsystemer i West Midlands.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: