Utsetter piggdekk-fristen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Utsetter piggdekk-fristen
Koronatider gir utsatt frist for å ta av piggdekkene. Ny frist er nå 1. mai for hele landet.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

- Vi oppfordrer folk å skifte ut piggdekkene så raskt som mulig, men ser samtidig mange praktiske utfordringer i disse koronatidene som karantene og verksteder og dekkhotell som er stengt eller har redusert kapasitet, sier Ingrid Heggebø Lutnæs i Statens vegvesen.

Vegvesenet har vedtatt å gi unntak fra de ordinære piggdekk-fristene. Nå er fristen til å skifte ut piggdekkene satt ut april måned og gjelder likt for både Sør- og Nord-Norge.

Opprinnelig skal piggdekkene av innen første mandag etter 2. påskedag i Sør- og innen 1. mai i Nord-Norge. Sverige har nettopp gjort det samme unntaket.

Dette har likevel vært en vanskelig vurdering for Statens vegvesen.

- Det er uheldig å ha kjøretøy med piggdekk på veiene lenger enn nødvendig. Kombinasjonen av piggdekk, tørre veier, varmt vær og god kjørefart gir mye svevestøv. Vi ber om at de som har muligheten til å skifte så raskt som mulig gjør det for å minske andre miljøulemper og ikke vente så lenge som mulig, sier Lutnæs.

Statens vegvesen vil følge med på luftkvaliteten gjennom sine mange målestasjoner. Etaten er klar til ekstra feiing og vasking av veiene ved behov.

Kjører du på piggfrie vinterdekk er det ingen krav om å bytte til sommerdekk, men våre tester viser tydelig at vinterdekk er langt dårligere på sommerføre enn sommerdekk, så vi anbefaler å bruke riktige dekk for hver sesong.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: