BMW 2-serie Active Tourer: BMW fornyer «Norgesbilen» - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
16 bilder i galleri
BMW fornyer «Norgesbilen»
SPIONBILDER: Her er en av BMWs mest populære modeller i Norge. Snart kan den få enda flere fordeler.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Den var første BMW med forhjulsdrift og en direkte utfordrer til Mercedes-Benz B-Klasse da den ble lansert i 2014. Bilen ble godt mottatt i Norge, og allerede første hele salgsår (2015) ble det registrert 1247 nye 2-serier på norske skilter.

Men langt bedre skulle mottagelsen bli da 2-serie Active Tourer ble lansert som ladbar hybrid i 2016. Da ble det ifølge IFV registrert 1883 2-serie – drøye 70 prosent av dem med den hybride drivlinjen.

BIL-test: BMW 2-serie møter Mercedes B-Klasse

Foreløpig beste salgsår ble 2017 med 2392 biler, og nå var hybridandelen på over 90 prosent. Salget har vært noe lavere de siste to årene, men 2-serie er likevel BMWs nest mest solgte modell i Norge bak elbilen i3

Generasjon av 2-serie Active Tourer blir en evolusjon av dagens modell, men ser ut til å få en mer dynamisk design. Trolig får den også en litt lengre akselavstand for å gi enda bedre plass i det fleksible interiøret.

Selv om testbilen her er godt kamuflert ser vi at speilhusene er plassert på dørene i stedet for direkte på A-stolpene. I tråd med andre nyere modeller får den også en mer markant grill.

Andre generasjon 2-serie skal også over på den nye FAAR-plattformen som debuterte i fjor vår i nye 1-serie. Den sørger for vektbesparelse og åpner for større muligheter med hensyn til elektrifisering enn dagens plattform.

Da 2-serie Active Tourer debuterte som ladbar hybrid i 2016 hadde den en meget begrenset elektrisk rekkevidde på 40 kilometer etter den optimistiske NEDC-syklusen – i praksis vesentlig mindre. 

Modellen fikk ved oppgradering i fjor våres en mer effektiv batteripakke (9,7 kWt) som gir elektrisk rekkevidde på 52 kilometer etter den strengere WLTP-syklusen. 

Det blir spennende å se om rekkevidden øker ytterligere ved generasjonsskiftet. Kanskje er det også en mulighet for at BMW velger å lansere 2-serie Active Tourer som ren elbil.

Ifølge AutoExpress er det solgt 31.000 2-serie Active Tourer i Storbritannia siden 2014, og da er det imponerende at Norge har tatt unna over 9.000 biler i samme periode. En viktig årsak er selvsagt svært gunstig pris grunnet avgiftsfritak.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: