BMW X7: Muskel-SUV fra Alpina - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
32 bilder i galleri
Muskel-SUV fra Alpina
BMW-spesialistene hos Alpina er klar med sin spesialversjon av BMWs største SUV. Her er det muskelkraft og luksus i utsøkt kombinasjon.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

I mer enn 50 år har Alpina vært kjent for perfeksjon av BMW-modeller, og det er deres største og antagelig tyngste produkt så langt når de nå presenterer BMW Alpina XB7.

Bilen er leveringsklar som 2021-modell til høsten, og i USA som er et primærmarked skal den koste 142.295 dollar – omtrent det samme beløp som man må ut med for deres variant av 7-serien, B7.

XB7 har som toppmodellen BMW X7 M50i en 4,4-liters twin-turbo V8 under panseret. Maks effekt er 621 hestekrefter, opp 91 hk sammenlignet med originalen, mens dreiemomentet er økt fra 750 til 800 Newtonmeter og er til stede i området 2000-5000 o/min.

For dem det måtte interessere oppgir Alpina at 0-100 kan foretas på 4,2 mens den potensielle toppfarten ligger på 290 km/t. Anstendige verdier for en koloss med egenvekt på 2655 kg.

Kreftene sendes til hjulene via en 8-trinns automat, den samme som i originalen. Men Alpina har oppgradert kassen slik at den tåler det ekstra dreiemomentet, samtidig som de lover kjappere skift.

Bilens originale luftfjæring er også modifisert på en rekke områder.

Standard hjulutrustning er Alpinas elegante 21-tommers felger med Pirelli P Zero RSC dekk i dimensjon 285/45 R21, men du kan også få bilen levert med 23-tommere. Da er dekkene 285/35 ZR23 foran og 325/30 ZR23 bak.

På frontakselen sitter Brembo skiver med en diameter på 15,5 tommer mens skivene bak er 15,7 tommer. 4-pots calipere rund baut, blålakkerte med hvite Alpina-logoer.

BMW Alpina XB7 har en rekke detaljer som skiller den fra BMW-modellen, som fullt aero-kit og fire eksosrør. Også interiøret har en del unike detaljer.

Som privateid selskap har Alpina har et uvanlig tett samarbeid med BMW. Det gjør at Alpina-modellen skal produseres på samme fabrikk som resten av BMWs store SUV-er, nemlig den i Spartanburg i South Carolina.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: