Mercedes-Benz GLC: Effektiv kombinasjon - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Effektiv kombinasjon
Mercedes-forhandlere i Tyskland åpner nå for salg av GLC 300 de, en modell som kan bli midt i blinken for det norske markedet.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Det er jo ingen hemmelighet at ladbare hybrider kommer gunstig ut i det norske avgiftssystemet. Som oftest er biler med plug-in teknologi kombinert med bensinmotorer, men det fins unntak, og Mercedes har flere av dem

Om du vil kjøpe en Mercedes-Benz GLC som ladbare hybrid i dag, leveres den kun i kombinasjon med bensinmotor og betegnelse GLC 300 e. Men i disse dager åpner Mercedes-forhandlerne i Tyskland for bestilling av nykommeren GLC 300 de.

Det høres ut som en bil som kan kjøres elektrisk i hverdagen, samtidig som dieselmotoren sørger for gunstig forbruk på langtur.

Den norske Mercedes-direktøren, Kjetil Myhre, sier det tyske initiativet betyr at prisene er fastsatt slik at forhandlerne kan begynne å ta imot bestillinger. Han legger til at det er vanlig at hjemmemarkedet ligger noen måneder foran resten av Europa.

– Vi regner med å ha prisen klar i juni, slik at norske kunder kan bestille bilen. Selve lanseringen er ikke fastlagt, men jeg anslår den vil finne sted i september / oktober, sier Myhre.

Den nye modellen får tilsvarende batteripakke (13,5 kWt) som GLC 300 e. I Tyskland oppgis den elektriske rekkevidden til 51 kilometer, men det er sannsynligvis basert på den gamle NEDC-syklusen siden GLC 300 e har en oppgitt WLTP-rekkevidde på 37-43 kilometer

Sannsynligvis benytter de samme syklus når de oppgir snittforbruket til 0,19 liter/mil, tilsvarende CO2-utslipp på 45 gram per kilometer.

Sverige ligger tydeligvis foran Norge i lanseringskøen, for Teknikens Värld har fått oppgitt priser på nykommeren og forteller at den blir 42.000 kroner dyrere enn den ladbare modellen med bensinmotor.

Det skal bli interessant å se fordelingen mellom bensin og diesel når Mercedes tilbyr begge som ladbare hybrider.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: