Smart norsk tilhenger - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
10 bilder i galleri
Smart norsk tilhenger
Et selskap i Stavern er i ferd med å utvikle et spennende nytt tilhengerkonsept. Fleksibelt, og skreddersydd for en rekke ulike formål.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Stavern Customs er en startup som vil revolusjonere bruken av tilhengere. Ideen bak konseptet er: Hvorfor kjører rundt i en stor bil til daglig når det kun er i helgene du trenger den ekstra plassen?

– Ideen oppstod da vi skulle på fjelltur med to voksne og tre barn. Oppakningen besto av 20 ski, 20 skistøvler – langrenn og slalåm, fem hjelmer, skibukser og annet utstyr. Da vi kom opp på hytta så ser det ut som vi skal flytte inn, med alle baggene med utstyr, forteller idemaker Haakon Steimler som begynte å saumfare markedet for tilhengere.

– Det fantes en del skaphengere, men ingen i et skikkelig design. Så vi begynte å se på hvordan man kan gjøre en tilhenger til en «utskutt lagringsplass», fortsetter han.

– Ideen er også at man kan skifte pods til forskjellig bruk. Jeg vil for eksempel kunne ha et varmeapparat i hengeren og sette på strøm nå den står stille. Da kunne alle ski-klærne, hjelmer og støvler, blitt i hengeren og jeg kunne tatt det ut tørt og behagelig temperert neste morgen, sier Steimler.

Tanken er å tilby en rekke ulike pods / moduler slik at tilhengeren kan tilpasses ulike behov, både i jobbsammenheng og til privat bruk.

Man kan for eksempel ha en variant til elgjakta med slaktekrybbe og vinsj, en sykkelhenger der syklene står tørt under tak og man har plass til egnet verktøy, kompressor til å pumpe dekk med og vanntank for rengjøring av utstyret etter ritt.

Andre ønsker en komplett skigarasje til renn og samlinger, mens snekkeren kan innrede en praktisk henger hvor han har alt av nødvendig verktøy tilgjengelig.

– Vi tror smartere bruk av tilhenger gjør at man kan gå ned i bilstørrelse. Vår visjon er at bilen som er stor nok til hverdagsbruk også kan brukes når man skal på helgeutfart med familien. All ekstra oppakking plasseres i tilhengeren, uansett årstid, aktivitet og lengde på oppholdet, sier Steimler.

Stavern Customs er åpne for alle typer innspill for å skreddersy tilhengere til flest mulig behov. Blant utstyr de planlegger å tilby er luftkompressor, varmeapparat, vannbeholder, skuffer til skistøvler, låsbare våpenskuffer til jakt, slaktekrybbe, vinsj, kjøleskap og mye mer.

Produksjonen av tilhengerne skal skje i Stavern mens enkelte komponenter skal kjøpes fra utlandet. Prototyper er under utvikling, og de første kunder kan regne med å få tilhenger levert i første kvartal 2021.

En tilhenger med standard pod – du velger for eksempel ski, sykkel, jakt etc. – vil koste 74.000 kroner, men Stavern Custom frister de ti første kundene med en introduksjonspris på kr. 55.000.

Du finner flere opplysninger på hjemmesiden. https://www.staverncustoms.no/

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: