BMW : Produksjonslinjen klargjøres i Kina - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img
3 bilder i galleri
Produksjonslinjen klargjøres i Kina
Nå starter snart produksjonen av BMW iX3 – selskapets første el-SUV som skal bygges for det globale markedet i Kina.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

For første gang har BMW gjort homologeringstestene for en helelektrisk bil i Kina og Europa samtidig.

Etter mer enn 340 timer med ulike tester og over 7700 kjørte kilometer, ble homologeringen ferdigstilt på fire uker. Resultatene er oversendt til relevante myndigheter rundt om i verden slik at BMW iX3 kan typegodkjennes for de ulike markedene.

Eksklusiv Kina-produksjon
Serieproduksjonen av BMW iX3 starter på BMW Brilliance-fabrikken i Shenyang i Kina senere i sommer. BMW Brilliance er et joint venture-selskap, som ble grunnlagt i 2003 av BMW Group og Brilliance China Automotive.

BMW Brilliance-fabrikkene har en årlig produksjonskapasitet på 450.000 biler og har i en årrekke produsert ulike BMW-modeller.

Mest kjent er de for de lange utgavene av eksempelvis BMW 3- og 5-serie for det kinesiske markedet. En betydelig andel av BMWs forskning og utvikling gjøres også av BMW Brilliance.

BMW iX3 vil produseres på samme produksjonslinje som andre BMW X3-modeller på fabrikken i Shenyang. Det gir både høy effektivitet og stor fleksibilitet i produksjonen.

Forberedelsene til serieproduksjonen har pågått lenge. Siden midten av 2019 er det produsert over 200 såkalte «pre-production» biler som er brukt til testing, utvikling og finjustering før serieproduksjon settes i gang.

X3 i alle varianter
X3 blir den første BMW-modellen som tilbys med bensin og/eller dieselmotor, som plug-in hybrid og som elbil. Dette er i tråd med BMWs globale strategi om å tilby et bredt utvalg av modellvarianter tilpasset ulike behov omkring i verden.

BMW X3 er også et godt eksempel på BMWs posisjon som et internasjonalt selskap, da modellen også produseres i Spartanburg, USA og i Rosslyn, Sør-Afrika.

BMW iX3 ble først vist som konseptbil i 2018. Sist vinter ble prototypen testet til sitt ytterste i arktiske landskap ved testsenteret til BMW Group i Arjeplog, Sverige, sammen med prototypene til BMW i4 og BMW iNEXT

Lang rekkevidde
Når BMW iX3 lanseres senere i 2020, blir den et rullende eksempel på at det er mulig å oppnå lang rekkevidde uten et stort batteri. BMW iX3 får en rekkevidde på over 440 km (WTLP ) fra et batteri med 74 kWt nettokapasitet.

BMW iX3 får sin premiere i sommer. Da blir endelig design, flere tekniske detaljer og spesifikasjoner kjent. De to neste helelektriske modellene fra BMW følger allerede i neste år. I 2021 vil BMW da tilby fire vidt forskjellige elbiler; BMW i3, BMW iX3, BMW i4 og BMW iNEXT.

I 2023 vil BMW Group tilby minst 25 ladbare modeller, hvorav minst halvparten er helelektriske.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: