BMW : Nå vil BMW oppdatere trådløst - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img
5 bilder i galleri
Nå vil BMW oppdatere trådløst
Det har blitt vanlig blant elbilprodusentene anført av Tesla, men nå ruller BMW ut trådløs oppdatering av programvaren for en rekke av sine modeller over hele linjen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Med «Remote Software Upgrade» åpner BMW for trådløse oppdateringer av ny programvare.

Det innebærer at en rekke BMW-modeller kan oppgraderes med ny programvare på rundt 20 minutter – hjemme eller der bilen måtte være. Utrullingen er ifølge BMW den største i sitt slag fra en europeisk bilprodusent.

I 2018 ble det modulære operativsystemet «BMW Operating System 7» introdusert. I dag finnes det i en rekke nye BMW-modeller.

De fleste av disse bilene kan nå motta programvare-oppdatering via en trådløs dataforbindelse. På verdensbasis betyr det at over en halv million BMW-er allerede i stand til trådløs oppdatering.

– Vi er ikke den første bilprodusenten som tilbyr trådløs oppdatering av bilens programvare, men vi er blant de få som allerede kan tilby dette til et stort antall biler. Vi tror på en kombinasjon av fleksibiliteten denne teknologien gir kundene våre, sammen med den servicen våre forhandlere tilbyr ved et mer tradisjonelt verkstedbesøk, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Automatiske varslinger
BMW-eierne vil bli varslet når ny programvare er tilgjengelig gjennom bilens infotainment-system eller i BMW Connected app-en på sin smarttelefon.

Bilen kan oppdateres på to måter: Enten ved direkte nedlastning via bilens integrerte SIM-kort, eller gjennom smarttelefon og BMW Connected appen.

Oppdateringen lastes da først ned via et wifi-nettverk, eksempelvis hjemme, før den så synkroniseres med bilen. Selve oppdateringen er unnagjort på rundt 20 minutter, mens nedlastningstiden naturlig nok vil variere. Oppdateringen må skje mens bilen står parkert.

Enhver kodelinje i bilens software-system kan nå oppdateres trådløst. Det betyr at oppdateringene kan inneholde forskjellige og til dels store forbedringer for digitale løsninger, i tillegg til andre funksjoner knyttet til selve kjøringen.

Eksempler på funksjoner som kan oppdateres trådløst er fjernlysassistent, BMW Drive recorder, eller adaptiv cruise control med start/stopp-funksjon.

For kunden blir programvaren synlig for nedlasting de første seks ukene etter at den lanseres, deretter vil oppdateringen arkiveres og ligge søkbar i bilens infotainment-system.

Hver oppdatering inneholder alle funksjonene fra tidligere oppdateringer, slik at man kun må laste ned siste versjon. Gjennomsnittlig datastørrelse på en oppdatering er ifølge BMW 800 MB.

Den første oppdateringen er allerede tilgjengelig for en rekke biler med «BMW Operating System 7» og «BMW Live Cockpit Professional».

Dette gjelder følgende modeller av siste generasjon fra 2018:

 • BMW 1-serie
 • BMW 2-serie Gran Coupé
 • BMW 3-serie
 • BMW 7-serie
 • BMW 8-serie
 • BMW X5
 • BMW X6
 • BMW X7
 • BMW Z4
 • BMW 5-serie: Fra ny årsmodell i juli 2020
 • BMW X3/X4: Fra ny årsmodell i juli 2021
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: