Mercedes-Benz : Nærmere Formel 1 kommer du neppe - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
12 bilder i galleri
Nærmere Formel 1 kommer du neppe
Project One har i årevis vært under utvikling hos Mercedes-AMG. Her er produksjonsutgaven under testing på en hemmelig bane.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Ryktene om superbilen fra AMG har versert i årevis, og i 2017 dukket den opp som konsept på bilutstillingen i Frankfurt

Da var planen at den skulle lanseres i 2019, men prosjektet er stadig vekk utsatt. Utfordringen ligger i å få tilpasset utslippene fra Formel 1-motoren til de stadig strengere utslippskravene.

Trolig har AMG måttet utvikle nye systemer for behandling av avgassene før de slippes ut gjennom eksosrørene. Vi får håpe det ikke tar knekken på det spesielle lydbildet.

Du finner spesifikasjonene til konseptbilen i vår omtale fra 2017, men vi gjentar i korthet at den har en 1,6-liters turbo V6 som er basert på Mercedes-AMGs suksess i Fomel 1 de seneste årene.

Nå er riktig nok turtallet begrenset til «bare» 11.000 omdreininger for at du skal slippe å overhale motoren etter hver tur, men dog!

Les flere detaljer om Project One

I tillegg har den tre elmotorer slik at den får en samlet effekt på godt over 1000 hestekrefter.

Nå er neppe kundegruppen her spesielt opptatt av elektrisk rekkevidde, men om du går helt tom for strøm har du rundt 25 kilometer på deg til å finne en ledig pumpe.

Av ytelser snakker vi null til hundre på godt under tre og du bikker 200 km/t på seks sekunder. Toppfarten skal være på nordsiden av 350 km/t.

Bilen er ekstrem også med hensyn til aktiv aerodynamikk som er perfeksjonert i vindtunnel av Formel 1-ingeniører – det snakkes om marktrykk på nærmere 700 kg.

Det endelige navnet er ikke offisielt – de finner kanskje på noe bedre enn Project One?

Om du ønsker deg en er det nok altfor sent, med mindre du snubler borti et av de totalt 275 eksemplarene på en eksklusiv auksjon om noen år.

I så fall må du regne med å bla opp vesentlig mer enn de 20-25 millioner kronene de første eierne må ut med. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: