Toyota : Ny Toyota-logo - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Ny Toyota-logo
Så er det Toyotas tur å skifte logo. Også her forlater man 3D-effekten og går for en flat form som visstnok overlever bedre på digitale media.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Hvor mange er det nå? Det startet vel med VW som forflatet logoen sin i september i fjor. Etter det har vi hatt en rekke av dem. BMW og Nissan for eksempel.

Vauxhall for ikke så lenge siden – hvilket minner meg om at Opel var ute allerede i 2017. Men det er først nå den blir festet på bilene. 2021-Mokkaen blir visst den første.

Toyota-logoen har åpenbart krevet en vanvittig innsats. Arbeidet på den ble startet i juli i fjor!

Noe av det som underveis åpenbart krevde stor innsats var å avgjøre om man skulle gjøre den rød!

Ifølge Dan Beckett, designsjef hos The&Partner som har gjort denne jobben, blir monokromatisk, svart&hvitt, mere «premium» - som åpenbart var et av kravene.

Til Design Week forteller han at den gamle logoen begynte å bli sliten – det hadde ikke vært jazzet opp siden 2009. Den nye måtte bli mer «premium», mer foroverlent og bedre egnet til å reprodusere på mobile plattformer.

At den også er helt uten bokstaver er også logisk – Toyotas varemerke er etterhånden blitt nesten like gjenkjennbart som McDonald – og det grundige arbeidet som er gjort med den nye logoen er åpenbart ikke nok til at publikum begynner å lure på hva den egentlig viser.

Toyota sier at denne skal rulles ut i forbindelse med den kommende Yaris hatchback – som ifølge produsenten er den første med et designspråk som illustrerer en «mobility-first digital age» som kan brukes over alle digitale og fysiske berøringspunkter.

Hva nå det måtte bety, for den skal åpenbart ikke plasseres på bilene ennå, og forhandlerne skal ikke behøve å endre sin Corporate Identity før i 2025.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: