Jeep Wrangler: Svarer på Bronco: Wrangler med V8 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img
2 bilder i galleri
Svarer på Bronco: Wrangler med V8
Jeep har ikke hatt en V-åtter i Wrangler siden 1981. Det har vært spørsmål etter noe slikt i 40 år. Nå er den her, i hvert fall som konsept.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Å tro at dette er en konseptbil som ikke vil gå i produksjon, er omtrent like naivt som å tro at timingen for presentasjonen var tilfeldig.

Både Ford og Jeep slår tilbake i historiebøkene sine nå, og bare noen timer etter at Ford viste sin nye Bronco – den gamle forsvant i forrige årtusen – viste Jeep oss en Wrangler Rubicon med en 6,4-liters V-åtter.

Tilfeldig?

Neppe.

Jeep legger vekt på off-road egenskapene også når de presenterer denne nye krutt-tønna med 450 hk og 610 Nm og null til nesten 100 på mindre enn fem.

Det som virker som en skikkelig konstruktør-innsats er at med denne motoren som MÅ være tyngre enn den V-sekseren som vanligvis sitter der, er at de har økt høyden over havet med ytterligere fem centimeter og allikevel økt for eksempel veltevinkelen fra 27,8 til 29,5 grader.

At både angrepsvinkel, utgangsvinkel og vadehøyde er økt, er selvfølgelig en konsekvens av økt fribord, men det er tross alt ganske tungt dette som sitter oppå en ganske svaiete fjæring oppå ganske stive aksler.

Derfor høres det ut som en formidabel jobb å ha lagt på vekt og lagt på krefter, og allikevel bedret terreng-egenskapene.

Noen av detaljene, åttetrinns automaten eller to-modus eksosen (du kan tune motoren fra førerplassen) så vi på den ville Durango SRT for noen år siden.

Men her finner vi også Dana-aksler, to-speed fordelingskasse, låsbare differ og 37-tommers søle-dekk på 17-tommers felger.

Panseret er nytt for å gi plass til 392-motoren, den har en egen eksteriørfarge og convertible-toppen er den nye Sky One-touch-typen.

Fabrikken har ikke sagt et ord om denne skal i produksjon, men når man hører Jeep-sjefen, Jim Morrison, behøver man vel ikke tvile:

Ved presentasjonen sa han: «Wrangler-entusiastene har bedt oss om en V-8 i mange år, og med dette nye konseptet viser vi at vi har evner og muligheter til å la det skje».

Så da lar han det nok skje.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: