Skoda Octavia: Prisene klare for ny Octavia - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
Prisene klare for ny Octavia
Nå starter salget av den nye generasjonen Skoda Octavia. For første gang også som ladbar hybrid.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Skoda Octavia har i årevis vært blant Norges aller mest populære bilmodeller, og det til tross for at den kun har vært tilbudt med konvensjonelle drivlinjer for bensin og diesel. Det blir det en endring på med dette generasjonsskiftet.

Les mer om nye Octavia her  

– Octavia har vært en av våre absolutt viktigste modeller, om ikke den viktigste. Den har vært en suksess i mange år. Selv de siste årene, hvor elbilene i stor grad har tatt over, har Octavia vært landets mest solgte dieselbil og solgt imponerende godt i et krevende marked sier Thomas Meiner, direktør for Skoda Norge i Harald A. Møller. 

Han fremhever et dyktig forhandlerapparat som en viktig suksessfaktor.

– Octavia er en særdeles god kombinasjon av praktiske løsninger og god plass, klassisk og linjepent design, og mye bil for pengene. Den er tilgjengelig med 4x4, bensin og diesel, og nå for første gang også som hybrid. Det er en trygg og god familiebil, som dekker de aller fleste behovene du og familien måtte ha, sier Meiner. 

Nye Octavia er en helt ny modell med større innvendig plass, større bagasjerom (640 liter og 490 liter for den ladbare hybriden), mer standardutstyr, nytt interiør, nytt sikkerhetsutstyr, nye assistentsystemer, og nye felger.

Den ladbare hybriden har en elektrisk rekkevidde på over 50 km basert på WLTP-syklusen. 

En rekke nyvinninger har funnet veien til Octavia – blant annet en kollisjonspute mellom fører og passasjer, 10-tommers berøringsskjerm for infotainment og head-up display.

Andre nyvinninger er Turn Assist og Exit Warning, mildhybridsystem med 48V batteri, Collision Avoidance Assist, ergonomiske forseter og Local Traffic Information som virker sammen med ACC og informerer bilen om kø og bremser den automatisk ned.

I tillegg til dette blir Octavia for første gang tilgjengelig med Full LED Matrix-lys foran og Full LED baklys med animerte blinklys, 3-soners klima, Traffic Jam Assist, Emergency Assist og prediktiv, adaptiv cruise-kontroll (ACC).

Nye OCTAVIA blir tilgjengelig med følgende motoriseringer: 

 • 1,0 TSI 110 hk DSG mHEV (mildhybrid)
 • 1,5 TSI 150 hk DSG mHEV
 • 1,5 TGI 130 hk DSG CNG
 • 2,0 TSI 190 hk 4x4 DSG 
 • 2,0 TSI 245 hk DSG  
 • 2,0 TDI 150 hk man 
 • 2,0 TDI 150 hk DSG 
 • 2,0 TDI 150 hk 4x4 DSG 
 • 2,0 TDI 200 hk 4x4 DSG 
 • 1,4 PHEV 204 hk PHEV 
 • 1,4 PHEV 245 hk PHEV 

Skoda Norge har nå åpnet for bestilling av nye Octavia iV stasjonsvogn i utstyrsnivåene Ambition, Style og RS. Det skal også åpnes fortløpende for andre motoriseringer, blant annet 4x4 og utstyrsnivå Scout

I første omgang er det kun stasjonsvognen som blir tilgjengelig i Norge – ingen stor overraskelse siden 99,8 prosent av Octavia-salget hittil i år er stasjonsvogner.

Prisene for nye den ladbare hybriden – Octavia iV – starter på 406.000 kroner for en Ambition-utgave med 204 hk og DSG-girkasse. Det er nå også åpnet for bestilling av Style med 204 hk og DSG, samt Octavia RS med 245 hk og DSG

– Det er ikke alle som ønsker eller har anledningen til å kjøre elektrisk, og det er viktig for oss å ha attraktive alternativer til alle kundene, uavhengig av drivlinje. Nå som nye Octavia blir tilgjengelig som ladbar hybrid, har vi stor tro på at den fortsetter å være en kundefavoritt blant nordmenn, selv om Enyaq snart kommer på markedet, sier Meiner.  

Produksjonen for det norske markedet starter i uke 38, og for de ladbare hybridene starter produksjonen tre uker senere.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: