Volkswagen : Bryllups-Boble - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img
5 bilder i galleri
Bryllups-Boble
I fjor samlet VW of America noen av de mest spektakulære spesialbygde Boblene til Amelia Islands klassisk-bil stevne. Blant annet denne – også kalt Bryllups-Bobla.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Hvorfor den fikk dette navnet er litt uklart. 

Visstnok fordi bilen likner på den Walt Disney-vognen Askepott ble kjørt bort i etter at hun hadde fått på seg skoene. (Men vi VET jo ikke om det virkelig ble bryllup. Det kan jo bare ha vært et tomt løfte fra prinsen – slike folk er sleipe og kjent for å utnytte arbeiderklassen. #metoo.)

Men historien er altså at tiden for de Olympiske leker i Mexico City nærmet seg, vi skriver 1968, og Volkswagen ville gjerne gjøre noe spesielt som også kunne rette oppmerksomheten mot den nybygde Puebla-fabrikken.

Det var forresten derfra den siste Boblen, nr. 21.529.464 rullet av båndet den 30 juli 2003.

Hvorom allting er – som det heter. Volkswagen gikk til Rafael Esparza-Prieto, det yngste medlemmet av en lang familie-rekke med dyktige sveisere og smijern-kunstnere.

Han fikk en drivlinje-løs plattform, og oppå den bygget han et nydelig skjelett som fulgte Boble-formen perfekt, men med maksimal tilgang på lys og frisk luft.

Dekorasjonene besto av lystige kurver og en del blomstermotiver.

Denne ble så vellykket at han ble bedt om å gjøre to til, og denne gangen fikk han utlevert kjørbare plattformer.

Disse ble selvfølgelig sterkt applaudert langs gatene i Mexico City der de kjørte rundt, så for Volkswagen tok det helt av. De bestilte 20 til hos autogen-sveis-kunstneren.

De ble lenge brukt til forskjellige formål hjemme i Mexico – ikke minst utlånt til lykkelige brudepar. Men Esparza-Prieto flyttet til California der han bygget minst to nye smijerns-konstruksjoner på hjul.

Etter det er det selvfølgelig mange andre som har svingt sveiseflammene sine og gjort noe tilsvarende, det dukker stadig opp slike eksempler både i parader og på auksjoner.

Derfor kan det også være vanskelig å si at det er «ekte» vare når en av disse dukker opp. Men den som Sotheby’s solgte i fjor for nesten 80.000 dollar var visstnok ekte Esparza-Prieto – og åpenbart en av hans mest omfattende.

Det er så mange blomster (2.600 sier de som har telt etter) og dekorasjoner her at det virker som om den er bare 5 % fra et komplett, innelukket karosseri.

VW of America er forresten litt søte når de i pressemeldingen skriver at «disse bilene er sterkt etterspurt hos samlere og de er ideelle til fotografering etter en vielse, men siden de verken har vinduer eller karosseriplater som kan beskytte mot dårlig vær eller steinsprut, er de ikke velegnet til vanlig kjøring».

Det er rart de ikke også inkluderte en advarsel om at de ikke har airbags, pluss informasjoner om hvilken utslippsklasse den tilhører.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: