Volkswagen : Syns du ID.4 blir for liten? Her er det plass nok - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
26 bilder i galleri
Syns du ID.4 blir for liten? Her er det plass nok
SPIONBILDER: Peugeot har nettopp lansert oppfriske utgaver av sine SUV-er, 3008 og 5008. Så hva er de ute og tester her?
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Svaret er ikke noe som helst. Dette er nemlig bare en wanna-be-Peugeot, og under skallet skjuler det seg noe en helt annet. En fremtidig el-SUV fra Volkswagen.

Vi opplevde noe tilsvarende sist vinter – da testet Volkswagen ID.4 i Lappland kamuflert som en Opel Grandland

Bak kamuflasjen her skjuler det seg en stor 7-seters SUV. Den ble presentert som ID.Roomzz på bilutstillingen i Shanghai våren 2019, men når den kommer i salg – trolig i 2022 – vil den med stor sannsynlighet få betegnelsen ID.6.

Dette var en av de første bilene som rullet av samlebåndet da en av VWs fabrikker i Kina åpnet etter koronastengning, fortsatt som en såkalt pre-production-model. Men den endelige versjonen skal også bygges der med debut i 2021. 

Det spekuleres i at bilen skal eksporteres til Europa og USA fra 2022, men dette er ikke bekreftet på offisielt hold.

I format blir ID.6 på nivå med amerikanskbygde Atlas, som selges under betegnelsen Teramont i andre markeder inkludert Kina og Midtøsten. Det betyr at den blir en konkurrent til Teslas Model X, men trolig til en vesentlig lavere pris.

For selv om de to elbilene vil ha omtrent tilsvarende dimensjoner, blir VW-modellen mer basic der Tesla går for mest mulig hi-tech.

ID.6 får firehjulsdrift som standard gjennom en motor på hver aksel. Konseptbilen hadde en samlet effekt på 306 hestekrefter, og en batteripakke på 82 kWt skulle sørge for en rekkevidde på 450 kilometer.

Nå vet vi at Volkswagen enkelt kan endre både effekt og rekkevidde ved å plukke komponenter fra sin rikholdige delehylle, så det vil sikkert komme flere valgmuligheter.

ID.Roomzz ble presentert med selvkjøringsmuligheter på nivå 4, der sjåføren kan slippe rattet helt og bare være klar til å gripe inn. Den muligheten ligger nok lenger frem i tid enn 2022.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: