Porsche : Kraftwerk for Rudskogen - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img
4 bilder i galleri
Kraftwerk for Rudskogen
Porsche er ikke ukjent med å by kundene på litt kjøring. Og hvis det skal bys på Taycan-kjøring, må det bys på enda litt mer. Nemlig strøm. Det løser de med egen batteripakke på hjul.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Hadde det vært 40 år siden og noen hadde fortalt meg om «Soul on Track», hadde jeg tenkt på en LP med James Brown der det ikke var hakk i plata slik at nålen fulgte sporet.

I dag er det åpenbart noe helt annet.

I hvert fall var det det på Hungaroring for noen uker siden. Det dreide seg om en mulighet til å kjøre Taycan på bane.

Hungaroring er en moderne bane, men akkurat ladere for Porsches 800 volt systemer er det ikke så mange av der. Men Porsche har utviklet svaret på slikt for lenge siden: mobile ladetrucks der både laderne og strømmen finnes om bord.

Med 3,2 mega-watt om bord kan ti Taycan lades samtidig på topp speed. Ladekapasiteten er på 2,1 mWt. Det betyr at 30 Taycaner kan betjenes fra enheten før den må lades.

Og det kan skje fort, under rette omstendigheter er den full etter fire timer.

Anleggene er ikke nye, de har vært forsøkt under is-øvelser i Finland ved minus 40 grader, og under tre-ukers kundearrangement i Portugal i fjor. 

– Vi har brukt disse trailerne ved en rekke eventer i Europa lenge, og har gjennomført rundt 5000 lade-operasjoner. Ofte under ekstreme omstendigheter.  Dette fungerer, sier Ragnar Schulte – sjef for kundeopplevelser i Porsches marketing-avdeling.

I dag er det ikke mange store kunde-eventer, og den siste E-Warm-up Training fant sted i begynnelsen av oktober. Men Porsche regner med å komme sterkt tilbake etter Covid 19 rotet.

Det jeg syns skal bli spennende med en slik track-day er å se hvor mye en Taycan egentlig bruker når den kjøres slik den virkelig kan kjøres. I begynnelsen av oktober blir det mulig å finne ut av på Rudskogen.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: