BMW 4-serie: Nytt tilskudd til BMWs cabriolet-park - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
61 bilder i galleri
Nytt tilskudd til BMWs cabriolet-park
BMW har i natt avduket en ny generasjon 4-serie Cabriolet. Det harde taket i forgjengeren erstattes med kalesje.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Neste måned ruller de første utgavene av nye 4-serie Coupé på norske veier, men om du vil ha den åpne versjonen må du vente til vårsola titter frem. Og det er jo da den korte cabriolet-sesongen i Norge starter for fullt.

35 år er gått siden BMW lanserte sin første 3-serie Cabriolet. Nå er generasjon seks klar, selv om den fra forrige generasjonsskifte endret navn til 4-serie

Nye 4-serie Cabriolet har selvsagt mye til felles med coupéen som ble lansert i sommer. Mest iøynefallende er den markante grillen som vi nå gradvis begynner å venne oss til.

Mens forrige generasjon hadde en automatisk hardtop-løsning, går nye 4-serie Cabriolet tilbake til den klassiske oppskriften med stofftak.

Det gir ifølge BMW en vektbesparelse på takkonstruksjonen på 40 prosent, samtidig som kapasiteten i bagasjerommet øker fra 300 til 385 liter når taket er lukket.

En elektrisk motor sørger for at taket åpnes eller lukkes på 18 sekunder, og manøveren kan gjøres i hastigheter på opptil 50 km/t.

Også det førerorienterte interiøret kjenner vi igjen fra 4-serie Coupé, og det samme gjelder utvalget av infotainment-løsninger, digitale instrumenter og elektroniske hjelpemidler for økt komfort og sikkerhet.

En spesialitet på cabrioleten er den integrerte ventilasjonen i hodestøttene for mer komfort og varme.

Første modell ut på det norske markedet i mars neste år, blir toppmodellen BMW M440i xDrive Cabriolet utstyrt med turbomatet treliters rekkesekser – en klassisk BMW-oppskrift. Firehjulsdrift får kreftene effektivt ned i asfalten.

Maks effekt på 374 hk og et dreiemoment på 500 Nm sørger for 0-100 km/t på 4,9 sekunder og en potensiell toppfart på 250 km/t.

BMW Norge antyder en startpris for M440i xDrive Cabriolet på 992.500 kroner. Om du syns det er i meste laget, så røper de at det i løpet av 2021 kommer flere motoralternativer for dem som klarer seg med mindre effekt og bakhjulsdrift.

Les også: Sporty familiebiler i ny drakt

– Med helt nye BMW 4-serie Cabriolet har vi sluppet to av tre modellvarianter av den nye generasjonen BMW 4-serie. Neste tilskudd i familien vil bli en firedørs Gran Coupé, som også vil komme som den helelektriske BMW i4. Historien om den helt nye generasjonen BMW 4-serie er derfor langt fra ferdig, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: