Mercedes-Benz : Voldsom el-offensiv hos Mercedes - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
64 bilder i galleri
Voldsom el-offensiv hos Mercedes
Mercedes-Benz røper sine planer for de nærmeste årene med hensyn til elektrifisering. Seks EQ-modeller skal på markedet innen utgangen av 2022, i tillegg til dagens EQC og EQV.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Gjennom Ambition 2039 jobber Mercedes mot å bli CO2-nøytrale, ikke bare når det gjelder bilene, men gjennom hele livsløpet. Innen utgangen av 2022 skal de ha åtte EQ-modeller på veien, og produksjonen skal foregå på tre kontinenter.

I mai 2019 startet produksjonen av EQC i Bremen, og bare noen måneder senere ble den også produsert av Beijing Benz Automotive Company (BBAC) for det kinesiske markedet.

Nå i høst startet også produksjonen av EQV ved Mercedes-fabrikken i spanske Vitoria.

De som er ute etter en kompakt SUV kan ifølge produsenten glede seg til EQA og EQB som begge skal presenteres i 2021. Førstnevnte blir klar i løpet av 2021 mens EQB kommer tidlig i 2022.

EQA skal produseres i tyske Rastatt mens EQB-produksjonen er besluttet lagt til anlegget i Kecskemét i Ungarn. Begge på felles samlebånd med de fossildrevne derivatene. Disse skal også bygges for det lokale markedet i Beijing.

EQS, den elektriske S-Klassen, skal i produksjon i løpet av første halvår 2021 i nybygde Factory 56 ved hovedanlegget i Sindelfingen. Her bygges allerede S-Klasse, og senere følger også Mercedes-Maybach S-Klasse.

Andre halvår 2021 starter så produksjonen av EQE sedan i Bremen og litt senere også i Beijing. Dermed får kineserne tilgang til fire lokalproduserte EQ-modeller. Bilen kommer på markedet i 2022.

Den store amerikanske fabrikken i Tuscaloosa holder nå på å klargjøre for produksj av to nye modeller – EQE SUV og EQS SUV som skal på båndet fra 2022 side om side med de fossildrevne versjonene av GLE og GLS.

Daimler står også for sin egen batteriproduksjon, og et nettverk er under oppbygging på de samme tre kontinenter.

Minst halvparten av alle nye Mercedes-modeller skal være elektrifisert i 2030, og konsernet forventer rask vekst i elbilsalget i årene fremover.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: