Hyper-limo på Ram-basis - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
66 bilder i galleri
Hyper-limo på Ram-basis
Vi har så vidt vist den før – Aznom Palladium – men var ikke sikre på om det var sant. Det var det, vi har fått en ny kandidat til topp-ti: ‘verdens styggeste biler’.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2020).

Twitter RSS
bsgif

Aznom må man ta på alvor. I hvert fall når de ikke prøver å lage biler på egenhånd.

De er for eksempel stor leverandør av accessoirer til Pagani – og det er ikke 50-øres plastbiter vi snakker om i den sammenheng.

Dessuten har de gjort eksklusive innredninger på individuell basis for en rekke forskjellige biler, fra Fiat 500 og oppover.

Men fra det Corvette-avviket de viste oss for mer enn 10 år siden, og fremover har jeg vært litt mindre enn imponert over Aznom som bilskaper.

Nå som jeg har fått en skikkelig presentasjon av deres mektige Palladium, er det heller ingen grunn til å hoppe begeistret opp og applaudere.

Akkurat som de gjorde for to år siden har de tatt utgangspunkt i en Ram 1500 Pickup og lagt på et massivt karosseri som gir utrykket limousine en helt ny betydning.

Men den Atulux de viste i 2018 var enda merkeligere, for der var det er stort bagasjerom over den bakerste delen av det som en gang hadde vært planet.

Nå har de heldigvis greid å trekke taket og den brede C-stolpen lenger bakover og gitt avslutningen er tydeligere fastback-preg.

Men det hindrer jo ikke at linjer og former er i ubalanse hele veien. Fra den vulgære krom-fronten, via sidene med de enorme skjerm-antydningene over bakhjulene til hekken som ikke helt kan bestemme seg om den vil være en Aston Martin eller en VW 1600 fast back.

Bagasje«luken» er forresten formet som en skuff du bare trekker ut. Bagasjevolum på 621 liter får vi vite.

Dessuten er målene så omfattende at de alene burde være nok til å karakterisere den som vulgær: 596 x 209 x 197 på 367 cm akselavstand – og en vekt som holder følge: 2.650 kg. 

V-åtteren med to turboer gir 710 hk og 950 Nm og skaffer bilen 210 km/t gjennom en åttetrinns automat.

Når det gjelder interiøret er det først og fremst baksetene som gir det helt skikkelige VIP-inntrykket. Med Microsoft Surface X Pro pader for underholdninger, og kjøleskap som kan trekkes ut – med muligheter for forfriskninger.

Men jeg håper løse gjenstander kan tjores, for halve poenget med å bruke dette ganske stive 4x4-chassiset må jo være at den skal kunne brukes i terrenget. I ganske grovt terreng faktisk, kjenner jeg Ram riktig.

Aznom har ikke sagt et ord om prisen. Men de lover oss at de skal ikke belaste verden med mer enn ti eksemplarer av denne.

Hørte jeg et unisont, lettelsens sukk?

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: