Nytt hovedkvarter og ny modell - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
6 bilder i galleri
Nytt hovedkvarter og ny modell
Først viser han superbilen som skal utsuperbile alle superbiler som finnes. Så viser han frem nytt hovedkvarter, samtidig som han antyder en ny bil – Project 2. Gordon Murray (75) bremser ikke.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Hans første T.50 står klar nå, med en oppskrift helt ulik alle andre superbiler. Her er det lav vekt, kjøre-egenskaper og presise reaksjoner det er lagt vekt på.

Pluss bensinmotor!

Og selv om ingen utenfor familien har kjørt vidunderet ennå, er det ingen grunn til å tvile på at han har satt en ny standard.

Det er det han har hatt for vane å gjøre i de femti årene han har konstruert og bygget biler. 

20 av dem forresten i Formel 1 – Brabham (2 VM) og McLaren (3 VM) før han sto bak McLarens sensasjonelle landeveisbil, også kalt F1.

Det er på mange måter den han bygger igjen nå, men helt i egen regi denne gang.

Så egen at han, det samme året som han fyller 75 år, bygger sitt eget hovedkvarter.

Et anlegg på 12.000 kvadratmeter er planlagt der det skal bli plass til konstruksjon, forskning og utvikling, salg og marketing, og et eget museum der han åpenbart har mer enn nok å vise frem.

Hele anlegget skal bygges opp i tre faser, og etter en egen testbane i det 22 hektar store parkområdet som omgir bygningene, skal det bygges et eget anlegg for produksjon og service.

T.50 bygges nå på Murrays eget anlegg i nærheten av Dunsford. Dette nye hovedkvarteret ligger ved Windlesham – bare en mil unna hans gamle arbeidsplass hos McLaren i Woking.

Det skal investeres £ 50 millioner i det nye senteret der selve navet består av en gammel bygning bygget av gass-giganten BOC og åpenbart inspirert av et atom.

Som et lite fun fact kan du ta med at etter at BOC ble en del av den tyske Lindegruppen ble denne eiendommen kjøpt av Kamkorp, et underlig firma der man også finner Frazer Nash (et klassisk engelsk bilmerke) og som var de siste som hadde fingrene sine borti Th!nk før det gikk under.

Ta også med dette: Da Linde solgte BOC-anlegget satt Wolfgang Reitzle på toppen hos Linde. Han hadde begynt hos BMW i 1976 der han etterhånden ble en opplagt nummer to. Men siden det ikke gikk fort nok sa han ja til Ford, og opprettet Premier Automobile Group med Volvo, Jaguar, Land Rover og etter hvert Aston Martin.

Da Ford fikk kalde investeringsføtter forlot bilmannen Reitzle overraskende bilbransjen og gikk til Linde, som sjef. Da han kom om bord, var Linde en stor produsent av gaffeltrucker. I dag har han gjort selskapet til verdens ledende på industrigasser.

En del rar bilhistorie i veggene på Gordon Murrays nye anlegg.

Første byggetrinn skal stå ferdig om ett år og i første omgang vil det bli skapt 100 arbeidsplasser der.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: