Skoda : Global Skoda fra India - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
14 bilder i galleri
Global Skoda fra India
Skoda har klart det igjen – å finne på et navn som starter på K og ender på Q. Siste tilskudd til SUV-familien blir KUSHAQ.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Navnet er utledet fra Sanskrit, det gamle indiske språket, og kan oversettes med Konge eller Hersker.

Den nye modellen som er skreddersydd for India skal lanseres der i mars, men siden den omtales som global skal den på sikt også eksporteres til andre markeder.

De omtaler den som en mid-size SUV med typiske Skoda-egenskaper som smakfull design og god innvendig plass takket være en akselavstand som strekker seg 265 cm. Og det er faktisk det eneste målet vi får oppgitt i denne omgangen.

Men om den viderefører målene fra konseptbilen Vision IN som debuterte på bilutstillingen i New Delhi for et år siden, så blir den omtrent i samme format som den europeiske Kamiq

Kushaq skal leveres med to alternative turbo bensinmotorer – TSI 1.0 og TSI 1.5. Kreftene sendes til forhjulene via 6-trinns manuell eller automat, alternativt 7-trinns DSG.

Bilen er den første ut på en ny plattform med betegnelse MQB-A0-IN – en MQB-variant som er skreddersydd for India. Skoda har hatt ansvaret for utviklingen av plattformen som også skal brukes til andre modeller fra VW-gruppen i fremtiden.

(saken fortsetter)

Det foreligger konkrete planer om fire nye mid-size modeller fra Skoda og Volkswagen på denne plattformen.

Skoda etablerte seg i India i 2001 og er ansvarlig for alle gruppens aktiviteter i det indiske markedet gjennom selskapet ŠKODA AUTO Volkswagen India Private Limited (SAVWIPL) – inkludert Audi, Porsche og Lamborghini.

De har vært representert i markedet helt siden 1930-tallet, og allerede i 1938 var India på 7. plass blant den tidens 39 eksportmarkeder.

Det indiske bilmarkedet er verdens femte største og har ligget på rundt tre millioner biler i året. Men med en befolkning på 1,3 milliarder ligger det fortsatt et stort vekstpotensial her.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: