Toyota : Red Arrows på landjorda - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
11 bilder i galleri
Red Arrows på landjorda
Toyota i England har vært med på et stunt som savner sidestykke. De tok flyoppvisningene, der jetfly med farget eksos flyr vingetupp til vingetupp, ned på betongen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Dette er vel et typisk eksempel på «ikke prøv deg på dette hjemme» - ni biler sidespeil til sidespeil i nydelig koreografi er åpenbart ikke for enhver.

Den eneste unnskyldningen Toyota gir, er at denne synkron-kjøringen ble utviklet fordi de ville lage en film – den kan du få med deg litt lengre ned i saken.

De hentet inn ni sjåfører med – som man ser – skikkelig rattkontroll, og også skikkelig tro på hverandre. Ikke bare utfører de ganske tett trafikk i ganske god fart, de gjør det ofte også uten å kunne se en meter foran seg.

– Spesielt den hvite røyken var problematisk, sier en av sjåførene.

(saken fortsetter)

Her hadde man nemlig også tatt et annet blad ut av Red Arrow-boka: bilene var utstyrt slik at de etterlot seg farget gass.

Ikke fra eksosen riktignok, da hadde man måttet bygge om bilene i vesentlig grad. Man brukte ganske enkelt signalgass fra håndgranat-liknende kanistere.

Utløseren ble holdt inne av et bånd som ble løsnet ved hjelp av litt pyroteknikk som ble fjernutløst av en av sjefskoreografene.

Det ligger også en video her som forklarer litt om det omhyggelige bakgrunnsarbeidet.

Først hjemme på kjøkkenbordet hos Paul Swift – 30 års bakgrunn som presisjonskjører. Han la opp koreografien ved hjelp av sønnens lekebiler.

Deretter samlet han teamet som trente en uke på anlegget der han vanligvis driver undervisning. Der trente de sammen til alle visste nøyaktig hva sidemannen tenkte.

Så dro hele teamet til en flyplass i Yorkshre som heter Elvington (der Top Gears Richard Hammon greide å krasje en Vampire-drevet rekordbil i 450 km/t. Han kom seg helt, utrolig nok.)

(saken fortsetter)

På Elvington spaserte hele teamet gjennom alle øvelsene før de var helt trygge på hva de skulle gjøre når de satte seg bak rattet.

De hadde tre prøveomganger før bilene ble utstyrt med spray-effekten og så satte de det hele i gang.

– Vi måtte holde oss veldig tett til bilen ved siden av, og være veldig obs på omgivelsene. Det var virkelig en utfordring å få det hele perfekt, riktig fart og riktig avstand til den neste bilen. Og så hadde vil all røyken rundt oss – vi hadde ikke annet å stole på enn det vi hadde med fra treningen, var Gina Walkers greie forklaring.

Hun jobber som mekaniker i farens bilforretning (moren kjørte rally og ble FIA champion i sin tid) og er fast medlem i Paul Swifts team.

To dager brukte de på filmingen før de kunne pakke sammen. Ingen av de 9 bilene hadde en eneste skramme.

Og for ordens skyld: bortsett fra ekstra sikkerhetsutstyr var bilene standard 3- eller 2-liters GT Supra på Michelin Super Sport dekk.

Som sagt: ikke prøv dette nær heimen, men kanskje en idé for neste Gatebil?

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: