Cadillac : Nye muskelbiler fra Cadillac - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
33 bilder i galleri
Nye muskelbiler fra Cadillac
GM har nylig annonsert at de blir helelektriske i 2035, men det hindrer dem ikke fra å presentere to spreke muskelbiler nå.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Cadillac CT4-V og CT5-V med tilnavnet Blackwing skal på markedet til sommeren som erstatning for dagens ATS-V og CTS-V.

Og da snakker vi naturlig nok om det amerikanske markedet, for selv om det er gjort noen fremstøt for å selge Cadillac også i Europa, er det ikke registrert en eneste ny på norske skilter de siste to årene. 66 bruktimporterte passerte imidlertid våre grenser i fjor.

Storebror CT5-V Blackwing har en kompressormatet 6,2-liters V8 under det lange panseret. Den varter opp med 668 spreke hester og maks dreiemoment på 894 Newtonmeter. De lover null til hundre på rundt fire sekunder og en toppfart på over 320 km/t.

Hver motor en håndbygget og signert av en tekniker ved Bowling Green-anlegget i Kentucky, fabrikken som også bygger Corvette. Man kan velge mellom 10-trinns automat eller 6-trinns manuell kasse.

Den mindre CT4-V Blackwing benytter en 3,6-liters V6 med twin turbo-teknologi som sørger for 472 hk og 603 Nm. Også denne tar deg til hundre på rundt fire, og også her er toppfarten oppgitt til over 300 km/t.

(saken fortsetter, men bruk et minutt på godlåten i denne videoen først)

Begge bilene har bakhjulsdrift. Cadillac sier de forholdt seg til prinsippet om dersom firehjulsdrift ikke gjorde bilen raskere på bane, ja, så droppet de den opsjonen. En elektronisk diffbrems fordeler kreftene dit de best kan nyttiggjøres.

Muskelbilene har fjerde generasjon Magnetic Ride som ifølge amerikanske medier gir en meget god balanse mellom skarpe ytelser på bane og komfort på langtur.

CT5-V Blackwing har det Cadillac betegner som deres kraftigste bremser noensinne. Skivene har en diameter på 15,7 tommer framme og 14,7 bak. CT4-V nøyer seg med 15 tommer foran og 13,4 bak. Begge benytter Brembo calipere, 6-pots foran og 4-pots bak.

Standard hjulutrustning er 255/35R18 foran og 275/30R18 bak på CT4-V, mens skostørrelsen på CT5-V er henholdsvis 275/35R19 og 305/30T19.

I USA har CT4-V en startpris på 59.990 dollar mens CT5-V koster fra $84.990. 

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: