En ny uke, en ny hyperbil - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
En ny uke, en ny hyperbil
Elation Freedom – egentlig et ganske utrolig navn – heter en ny bildrøm. Du kan med en gang forsikre deg om at det obligatoriske er på plass: 1903 hk.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Jeg lurer på hvor lenge dette skal fortsette. Noen som drømmer om å bygge noe på bortsiden av Ferrari/Lamborghini/Pagani, og så lager de en rendering og sender ut en pressemelding.

Etter Rimacs utrolige debut – hvor mange biler i dette segmentet har man hørt om etter første gangs pressemelding? Og hvor mange har håp om å vokse opp og bli til noe?

For alt jeg vet kan det bli noe av Elation Freedom – ikke minst fordi de baserer en del av konstruksjonen sin på Cascadia Motion.

De folkene har jeg litt peiling på. Langt uti der er det opprinnelig to amerikanske entusiast-firmaer som Borg Warner i sin tid kjøpte og slo sammen til Cascadia.

De jobber med elektronikk, har vært (er for alt jeg vet) involvert i Formel 1 der elektronikken begynner å bli ganske komplisert sammen med hybrid-anleggene, og på hjemmesiden deres står det oppmuntrende:

«Det er ingen sak å bygge superbiler med mer enn 1 MW (1341 hk) ved hjelp av Cascadias hardware og erfaring».

(saken fortsetter)

Det var kanskje dette Elation Hypercars falt for da de bestemte seg for å bygge en bil med 1,42 MW ytelse. 

I hvert fall er det noe slikt de nå viser antydninger av. Og dermed sier de altså at de skal inn i et ganske luftig segment – sånn rent umiddelbart klarer jeg ikke å tenke på andre enn Rimac (inklusive kloningen Pininfarina Battista) og min personlige favoritt Aspark Owl – eller Asbach Uralt som jeg kaller den for å komme på hva den virkelig heter.

Cascadias innsats strekker seg åpenbart til «high performance electric drive system» – som i dette tilfelle betyr tre elektriske motorer, uten at jeg kan fortelle deg hva eller hvem de driver.

Derimot kan jeg fortelle at det kan legges på en fjerde motor, og da øker festen fra 1427 til 1903 hester. Og, sannsynligvis, firehjulsdrift.

Litt moro er det også at denne skal utstyres med totrinns girkasse. At ikke det for lengst er standard på alle elbiler med krav om å bli trodd på at de er performance-orienterte, er en gåte.

Så skal du få ukens obligatoriske superbil-verdier også: 1,8 og 420! Gjett selv.

Batterikapasiteten er enten 100 kWt eller 120, raskeste ladetid er tomtilfull på 20 minutter (der har ikke jeg lyst til å være elektron) og 500-650 km som rekkevidde.

Elation blir kalt Amerikas første håndbygde luksus-elbil, og det fortelles også at prototypen ble vist i fjor. Jeg så den ikke.

Bevegelig hekkvinge og nok luftinn- og -uttak til å matche de fleste som forsøker å stille i denne klassen.

Det sies også at det som måtte finnes av den første kunden vil få bilen sin neste år en gang, 

Pris?

Aner ikke, ække interessert heller, men alt under en million er for pingler. Dollar altså.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: