Toyota : Drift selv! - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
Drift selv!
Vi var litt imponert da gravalvorlige Stanford University viste frem siste nytt i autonome biler: selvdriftere. Nå har de fått Toyota med på laget.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Sist vi var innom Stanford som drev med selvsladding i sitt Dynamic Design Lab husker jeg at jeg først og fremst var muggen fordi så morsomme ting holdt de aldri på med på de skolene jeg har gått.

Dessuten var jeg litt imponert av at de hadde kjørt Marty i disse tøffe øvelsene i fem år, og at bilen fremdeles holdt.

Marty var selvfølgelig en utbanket de Lorean, men selv om navnet var det samme som på de de Loreanen i Back to the Future, betydde det noe helt annet her:

Multiple Actuator Research Test bed for Yaw kom navnet fra, og det var det de jobbet med. Slippvinkler og slikt, og til det hadde de utviklet et autonomt styresett som de kunne produsere evighetsdrifting med – eller i hvert fall til tanken ble tom.

Åpenbart ble også Toyota Research Institute litt imponert, for de koblet seg opp mot eksperimentene og stiller blant annet med nye GR Supra modeller.

Selvfølgelig har Toyota skikkelig alibi for å kaste bort tiden med moro. For eksempel sier de at mens proffe førere selvfølgelig vet hvordan de skal oppføre seg hvis en bil sladder, er det ofte en vanlig sjåfør ikke behersker slike situasjoner. Nå skal de undersøke om autonomi-systemer kan tre støttende til i slike situasjoner.

(saken fortsetter)

For det disse bilene egentlig kan, er å opptre med et kalkulert fremsyn, altså kunne forutse hva som kan komme til å skje og så forberede alle systemer på å kontre den.

Sensorer og regneprogram kan simulere hundrevis av scenarioer i en sving, lenge før føreren engang har fått øye på den, og det autonome systemet kan gjøre seg klar til «instinktive» aksjoner for å unngå en smell.

Men det hjelper ikke. Det er driftingen som er morsom, og som bildene og videoen viser har Stanford og Toyota utviklet denne kunsten slik at den er nesten ikke imponerende mer.

Men på den annen side. Dersom jeg skulle forsøke meg på drifting og merket at dette gikk forholdsvis dårlig, ville det være en trøst å ha et system om bord som kunne overta, så kunne jeg bare sitte der og bli med.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: