Alpha formerer seg - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
14 bilder i galleri
Alpha formerer seg
En gøyal startup fra California, som allerede har vist en kompakt fastback, forlenger den førstefødte litt og gir den skikkelige offroad-vibber.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Det er ikke mange ukene siden jeg var litt begeistret for antydning av noe som kan bli en ny elbil fra California. Alpha ACE het den.

Begeistret fordi for en gangs skyld snakket vi ikke om et lavt flak med zillioner av hestekrefter til filloner av dollar og i et nummerert opplag på minus fem, men om noe som kanskje kunne møte noen behov som svært få andre biler møter for tiden.

Behovet for et frekt utseende på en kompakt bil som ser ut som den er skapt for kjappe innkjøp i bysentra.

Dessuten vekket den enkelte minner fra skikkelig gamle dager. Jeg antydet at den liknet på et eller annet jeg ikke klarte å sette navnet på da.

En av våre mange hyggelige og kunnskapsrike lesere minnet meg om hva det var jeg hadde forsøkt å si: Broadspeed – et plastskall på Mini som faktisk varte et par år. Takk for triggingen Frode H.

Men nå er altså disse Alpha-folkene i gang igjen. De har åpenbart beholdt ideen bak formgivingen på den første bilen, men for det første har de forlenget akselavstanden og lagt på et ekstra dørsett (a la BMW i3) bak de egentlige fordørene.

For det andre har de løftet den litt, satt på noen skikkelige terrengdekk og utstyrt den med noen lykter og plater og fangere som ikke etterlater noen tvil om at her skal man kunne ta en tur på en grusvei også.

(saken fortsetter)

Selv om det hele er svært nytt har de allerede begynt å skrive ganske nøyaktige spesifikasjoner og antyder hva som helst mellom 16 og 19 tommer i felgstørrelse hvis ikke de 17-tommers lettmetallerne som er montert på fotobilen er bra nok for deg.

Selv om bildene gir inntrykk av at den er kompakt er realiteten en annen. Bilen har en lengde på 456 cm og er 193 cm bred. Den er altså større enn for eksempel en Subaru Forester.

Skikkelig bagasjebærer på taket, i tillegg kan du gjemme 1770 liter niste under panseret og inne i bilen så ikke villdyrene kommer og spiser det opp. Du kan trekke henger på inntil 840 kg.

Innvendig ser den ut som på bildene av ACE, men kjøremessig har vi fått litt flere opplysninger enn de som fulgte med Opus 1.

En eller to motorer, altså to eller firehjulsdrift. Ytelse sies det ikke noe om, men batteritilbudet er skalerbart med inntil 75 kWt. Den maksimale rekkevidden sies å være inntil 400 km.

Hvis det er interessant med en bil som dette, skal den klare å ta deg til hundre på 7 sekunder.

Jeg ønsker virkelig at dette skal bli virkelighet. Men jeg kunne tenkt meg et annet navn: Jax CUV høres ikke bra ut.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: