Porsche : 993 med noko attåt - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
49 bilder i galleri
993 med noko attåt
Gunther Werks heter et firma som retro-rester eller resto-modder, eller hva det heter, eldre Porscher og får dem til å bli noe helt eksepsjonelt.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

I California er det ikke bare Singer som tar Porscher av forskjellig alder og bygger dem opp til noe de aldri var ment å være.

En annen i samme leia er Gunther Werks – et underlig navn, spesielt når det er oppkalt etter en tysk-amerikansk NASA-mekaniker som het Günter uten H (ifølge hjemmesiden).

Men det ser ikke ut til å gjøre noe underlig med produktene deres – å dømme etter den samme hjemmesiden. De ser ganske lekre ut.

Hele utgangspunktet er romantikken rundt 993-Porschen. Den siste ekte av slekta – det vil si siste kapittel av luftkjølings-sagaen.

Den har en helt spesiell posisjon blant hard-core nielverne, og det er det som er utgangspunktet for Gunther Werks sine ferske kreasjoner.

«Hva hvis» var utgangspunktet, som i hva hvis vi tok en 993 og oppgraderte den med alt vi hadde tilgang på men samtidig sørget for at den beholdt den opprinnelige 993 karakteren?

Så det betyr mengder av nye karosserideler i karbon, nye fester, og dermed ny geometri, for opphengningen og en fire liters flat sekser fra Rothsport Racing som leverer sine, ikke altfor overdrevne, 435 hester gjennom en oppgradert utgave av den opprinnelige Getrag-kassen som satt i 993.

(saken fortsetter)

De startet med coupeen som står på Fuchs-aktige hjul og har 3D-printet eksos, og et panser foran som er 25 % lettere enn originalen, og med et dashbord, ikke altfor langt unna originalen det heller, men med LED-girskifte lys, og der platen for rund-instrumentene er frest ut av ett enkelt stykke aluminium.

De avsluttet denne serien med å sette runderekord på Laguna Seca for luftkjølt bil (siden når er det blitt en klasse?), med Randy Pobst – vinner av 24 H Daytona – bak rattet.

Ikke før var den begrensede serien på 25 biler ferdig, så dro Werks i gang med en Speedster.

De samme endringene, men i tillegg omfattende forsterkning av karosseri og plattform. Et tak gjør en kjempejobb når det gjelder å stive av et karosseri, det må kompenseres når taket forsvinner.

Stofftaket finner du under de strømlinjede nakkestøtteforlengelsene som er hentet fra 930 og 964 Speedsterne.

Og så har du den solide anderumpa da, med et skop for ram-luften hentet rett ut fra manuskriptet til 1973 Carrera RS 2,7.

Frontruten her er også mye skråere enn på coupéen, og dersom du sier fra når du får menyen, kan den fjernes helt.

Coupeen later til å ha kostet rundt 400.000 dollar. Man kan trygt regne med at det er lagt enda 20 prosent ekstra på Speedsteren. Mindre plass, dårligere komfort og frisk luft pleier ikke være spesielt billig.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: