Bestselger kommer til Europa - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
8 bilder i galleri
Bestselger kommer til Europa
Wuling Mini er den elbilen som utselger Tesla for tiden. Dessuten er den en av verdens billigste. Nå kommer den til Europa via Russland og Litauen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Hele historien er litt mystisk. Men bildene av en bil de kaller Frese Nikrob UAB på hjemmesidene sine ser ut som tvillingsøsteren til Wulings nåværende bestselger

Hjemmesiden jeg snakker om tilhører russiske Dartz. 

Dem har vi besøkt før – det de gjør er å legge maksimalt av dårlig smak inn i spesialbygde SUV-er bygget for ekstremt rike folk som er redde for å bli skutt på

Så er historien den at de importere noen deler fra Kina som de lar et verksted i Lithauen, Nikrob, sette sammen, og dermed får de en bil som de hevder er den billigste elbilen i EU.

Les også: 10 på topp blant elbiler

De sier ikke at det er Wuling Mini vi møter, men bildene taler for seg. Og jeg regner med at hvis det virkelig hadde vært noe muffens her, hadde vi allerede hørt om det.

General Motors er sterkt inne i Wuling-bildet, og er det noe Generalen har, så er det en hær av dyktige advokater som raskt slår ned på alt som lukter av copyright-misbruk.

Spesifikasjonene tyder også på et meget nært slektskap til Wuling.

To batteri-størrelser: 9,2 eller 13,8 kWt med inntil 200 kilometer rekkevidde. Motor på 13 kW og en toppfart rett under 100.

Det fortelles at man har lagt på en mer moderne lysutrustning enn den kinesiske halogenen, pluss at uspesifiserte sikkerhets-elementer også er med i Europa-oppskriften.

Det spennende er prisen. I Kina koster originalen rundt 50.000 kroner. Nikroben koster 9.999 euro – omtrent det dobbelte.

Riktignok 2.500 euro mindre enn Dacia Spring, men det er nok ikke tvil om at Daciaen er mere bil.

Det utrolige er – men her må man huske på at Dartz har sitt eget ‘Opulence Department’ – at de også leverer Nikrob i en Super de Luxe-utgave.

Jeg ser ikke helt for meg hvordan (eller hvorfor) man skal lage en slik bil ekstremt luksuriøs. Men deres skal i hvert fall koste oppunder 150.000 kroner.

Da får du blant annet vegan-interiør!

Det er først og fremst bildeling-program og bud-tjenester som har vist interesse for bilen så langt, sier Dartz.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   toolbar_mail.gif Tips en venn   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: