Nå skal det bli lettere å drive med motorsport - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Samferdselsminister Knut Arild Hareide under et besøk til organisasjonen Drive for life i juni 2020. Foto: Frøydis Tornøe / Samferdselsdepartementet
Nå skal det bli lettere å drive med motorsport
Hittil har to forbund hatt enerett på organisering av alle typer motorsportaktiviteter i Norge. Nå skjer det endringer, men forutsetningen er at all aktivitet skjer i trygge former.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

– Motorsporten er i utvikling, og en tilpasning av regelverket til dagens behov er lenge blitt etterspurt. Derfor legger vi nå til rette for at flere aktører skal kunne drive med motorsport på lukket bane, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

– Vi åpner for at det skal kunne kjøres i høyere fart enn lovens fartsgrenser ved trening til konkurranse og såkalte "banedager". Samtidig må sporten fortsatt foregå i trygge rammer. Derfor vil vi stille krav om sikkerhetsregler som arrangører skal følge, og om at kurstilbydere har den kunnskapen og erfaringen som må til for at deltakernes sikkerhet ivaretas, fortsetter han.

Regjeringen la nylig fram forslag om endringer i vegtrafikkloven for Stortinget.

Bakgrunnen er at det de senere årene har kommet ønsker om endringer for å bedre tilpasse regelverket til dagens behov. Blant annet har det vært et ønske om at det åpnes for at flere aktører kan drive med motorsport på lukket bane.

Det er i dag kun to forbund med tilknyttede klubber som kan organisere og tilby motorsport her i landet, Norges Bilsportforbund og Norges Motorsportforbund.

– En slik begrensning gjør det vanskelig for mange som vil drive med motorsport, men som ikke finner sin plass i disse to forbundene, å gjøre det de brenner for. Derfor vil vi åpne for at klubber tilknyttet andre motorsportforbund også skal kunne organisere trenings- og konkurransekjøring på avsperret område, sier Hareide.

Videre har det vært et ønske om å åpne for at trening til konkurransekjøring og organisert kjøring på lukket bane eller annet avsperret område kan skje i høyere hastighet enn de alminnelige fartsgrensene. I dag er det kun lov å kjøre med høyere fart under konkurranser.

– Nå vil vi åpne opp slik at det også blir lovlig under blant annet førerutviklingskurs og banedager, der formålet primært er fornøyelse og ønske om å teste seg selv og kjøretøyet. Samtidig er vi opptatt av å ivareta sikkerheten. Derfor vil vi blant annet stille krav om at forbundene vedtar et sikkerhetsreglement, og krav om at tilbydere av kurs- og opplæringskjøring har tilfredsstillende kunnskap og erfaring, sier Hareide.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: