Dennis Hauger i Spania GP

Første F3-seier for Dennis Hauger

Dennis Hauger vant søndagens løp i Barcelona og tok dermed sin første seier i FIA Formel 3. Han leder nå mesterskapet etter imponerende innsats i hele helgen.

Publisert Sist oppdatert

Dennis kjører i år for Prema Team som har dominert Formel 3 de siste årene, og nordmann takker for tilliten fra teamet ved å prestere på toppnivå hele helgen.

Han var raskest på fredagens frie trening, og gjentok bragden i kvalifiseringen ved å slå sin nærmeste konkurrent, Jack Doohan med seks tusendeler! Dermed var årets fire første fire poeng i boks.

Formel 3 har i år et nytt format med tre løp hver helg. (Les mer om dette her) Kvalifiseringen danner grunnlag for startspor i søndagens løp, men i lørdagens første løp snus rekkefølgen for de tolv beste på hodet slik at Dennis startet som nummer 12.

Han kjørte imidlertid smart og unnlot å ta unødvendige sjanser og endte løpet på 8. plass og sikret med det tre nye poeng.

Startoppstillingen i lørdagens andre løp ble bestemt av resultatet i første løp snudd på hodet for de 12 beste. Dennis sin 8. plass ga dermed startspor fem.

Løpet ble svært dramatisk med flere kollisjoner – den første inntraff allerede på første runde. Dermed kom safety car på banen og løpet ble restartet. Dette gjentok seg etter halvkjørt løp. Dennis styrte klar av insidentene og avanserte i feltet.

Da to runder gjensto hadde han avansert til andreplass, men i sin iver etter å overta teten endte Dennis i et sammenstøt som medførte ødelagt frontvinge og den lange veien rundt banen til depotet.

Han ramlet dermed til 25. plass i løpet og mistet med det to poeng for raskeste rundetid som krever man kommer blant de ti beste. Dennis ble ilagt skylden for kollisjonen og idømt en tidsstraff, noe som var helt uten betydning siden han likevel var langt unna poengplass i løpet.

– Jeg ser i ettertid at jeg kunne gjort ting annerledes i dette løpet. Jeg var nok litt for sulten på en seier og forsøkte meg på en vrien forbikjøring, men det gikk ikke denne gangen. Jeg lærte en lekse, og det var bedre at det skjedde nå enn på slutten av sesongen, sier Dennis.

Søndag kunne så endelig Dennis dra fordel av den gode kvalifiseringen og starte fra pole position. Fire biler lå side om side inn i første kurve, men Dennis holdt hodet kaldt og kom seg først gjennom svingen.

Derfra var det bare å holde seg på veien og åpne en stor nok luke til at nærmeste konkurrent ikke kunne dra fordel av å benytte DRS. Dennis dro fra feltet og opparbeidet seg etter hvert en luke på 3-4 sekunder som han holdt frem til målstreken. Han satte også beste rundetid.

Dermed kunne han ta sin første seier i Formel 3, noe som selvsagt smakte ekstremt godt etter en meget vanskelig fjorårssesong. Totalt fikk Dennis med seg 34 poeng fra Barcelona – nok til å ta ledelsen i mesterskapet.

– Jeg er kjempefornøyd med dagens løp. Endelig fikk vi den første seieren, og det i løpet som gir mest poeng. Vi leder mesterskapet og jeg er storfornøyd med det, sa Dennis til den offisielle F3 nettsiden etter løpet.

– Dette ble en fantastisk start på sesongen. Jeg er storfornøyd med teamet, jeg har en god følelse og vi samarbeider godt så vi kan oppnå målene – å få maksimalt ut av både meg selv og bilen. Nå er det bare å holde trykket oppe videre, sier han.

Den franske runden på Paul Ricard kjøres først i helgen 25.-27. juni, men allerede til uken skal Dennis og resten av Formel 3-gjengen kjøre to dager test på Jerez-banen i Spania.