Subaru : Forsmak på Subarus første elbil - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img
2 bilder i galleri
Forsmak på Subarus første elbil
Mens de fleste europeiske bilprodusenter er på lufta med elbiler, går det litt tregere i Japan. Men nå begynner de i alle fall å røre på seg.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Nå skal vi selvsagt ikke ta alle japanske selskaper under én kam – Nissan var jo meget tidlig ute, og man kan vel godt kalle Leaf den første elbilen med appell for andre enn de spesielt interesserte.

De koreanske merkene, Hyundai og Kina kom raskt på banen med sine modeller, og deres andre-generasjons elbiler som nylig er lansert er blant de mest avanserte på markedet med blant annet 800-volts arkitektur som gir mulighet for ekspress-lading på Porsche-nivå.

Toyota viste nylig sin konseptbil med den fengende betegnelsen bz4X, og nå er det Subaru som kommer med de første hint om sin.

Subaru har gitt bilen en betegnelse – Solterra – som blir lett å huske, i alle fall om du kan litt latin, for her er både sol og jord inne i bildet, og det er jo elementer fremtidens biler viser større respekt for enn gårsdagens fossildrevne.

Bilen skal bygges på den nye e-Subaru Global Platform som er utviklet i samarbeid med Toyota og tilsvarer deres e-TNGA, med unntak av betegnelsen.

Solterra blir også en SUV i C-segmentet, så den blir neppe veldig ulik Toyota-fetteren i format og utforming.

Subaru forteller at de blant annet har bidratt med sin kunnskap med hensyn til firehjulsdrift mens Toyota har øst av sin kunnskap med hensyn til elektrifisering.

Solterra blir en del av Subarus line-up sammen med Outback, Forester og XV og kommer i salg fra midten av 2022 i alle viktige markeder – som Japan, USA, Canada, Europa og Kina.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: