Sterk sesongdebut av Påverud - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Sterk sesongdebut av Påverud
Marcus Påverud var svært fornøyd med sin debut i GT3-klassen på Paul Ricard-banen i Frankrike i helgen.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Sammen med sin danske makker Jens Reno Møller kjørte Lier-gutten inn til 8. og 10. plass totalt i de to løpene i International GT Open-mesterskapet, og den norsk-danske duoen sikret seg samtidig 4. og 6. plass i ProAm-klassen med sin Honda NSX GT3.

– Jeg har vært veldig spent før disse løpene, for jeg har tross alt ikke kjørt konkurranser siden september i fjor. Jeg er godt fornøyd med egen innsats med tanke på at jeg er den yngste føreren i dette mesterskapet og helt fersk i GT3. Min målsetting var å være raskeste fører i bilen og ikke gjøre dumme ting. Race-tempoet er jeg også fornøyd med, spesielt i løpet på søndag der jeg holdt 5. plassen hele veien til førerbytte, sier 20-åringen fra Lier.

I lørdagens løp var det danske Jens Reno Møller som startet og han holdt seg på 10. plass fram til depotstopp og førerbytte. Marcus klarte å ta to plasser underveis i sitt pass og kom i mål drøyt 21 sekunder bak vinnerbilen, en distanse han holdt konstant de siste 20 minuttene.

– Jeg brukte litt tid på å få den rette flyten, men avslutningen fikk jeg til bra og jeg følte også at bilen fungerte bra for min kjørestil, sier Marcus.

I søndagens løp startet Marcus som nr. 7, men med en kanonstart tok han to plasser fram til første sving.

– Jeg kunne faktisk tatt en plass eller to til, men trakk meg litt da jeg ble liggende side om side med en konkurrent gjennom de to første svingene. Min jobb denne sesongen er å prestere så godt som mulig for teamet, ikke å bli innblandet i kollisjoner, sier Marcus.

Da Marcus kjørte inn til depotstopp for å bytte med Jens Reno Møller etter 33 minutter lå han stadig på 5. plass, bare sju sekunder bak lederbilen. Danske Møller klarte ikke å holde samme tempo som sin unge, norske makker og i mål endte teamet på 10. plass totalt av de 27 bilene som startet løpet.

– Det var veldig moro å konstatere at jeg kunne holde samme tempo som flere profesjonelle konkurrenter med omfattende erfaring fra GT3. Jeg kan absolutt bygge videre på dette, og målsettingen er å kunne øke race-tempoet med et halvsekund på runden. Da vil jeg være reelt konkurransedyktig mot flere av de beste konkurrentene i klassen, sier Marcus.

– Det har også vært en utrolig opplevelse å jobbe med et så profesjonelt team som JAS Motorsport og kunne nyttiggjøre seg erfaringen fra deres ingeniører. Dette er å regne som et læreår for meg, og det har startet veldig bra, konstaterer han fornøyd.

pic
 
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: