Ny norsk racerbil - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
17 bilder i galleri
Ny norsk racerbil
På Universitetet i Trondheim skal det i dag avdukes en ny norsk racerbil. Du kan følge presentasjonen på BilNorge.no.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Formel Student er en racingklasse man ikke skal spøke med. Her samles studenter fra hele verden for å kombinere høye akademiske evner med en utrolig innsatsvilje. 

De tar eksamener som fører dem rett inn å toppjobber innen teknologi-verdenen samtidig som de designer og bygger sitt eget lille tekniske vidunder som de så skal benytte i konkurranse med likesinnede fra hele kloden.

Så bra har studentene fra NTNU gjort det i disse konkurransene at laget nå er på en global tiendeplass på den offisielle Formula Student World rankingen.

Det begynte for mer enn ti år siden. Da snakket vi om en ganske råtrimmet 600 ccm motorsykkelmotor.

I dag snakker vi om fire el-motorer, en på hvert hjul, og en autonom kjøring der 39 millioner pixler og 1,6 millioner punkter hvert sekund sørger for at bilen har ca. 50.000 mulige valg av kurs – og som regel velger den riktige.

Det er biler som dette BilNorge.no også i år har vært i Trondhjem og sett på, og som du kan lese om i den kommende utgaven av BIL/Autofil. Her har jeg også tatt med noen ekstra bilder fra den hektiske innspurten som du kan se.

En av bilene er en oppjustert utgave av 2019-versjonen ( i fjor gikk det ingen løp). Det var i 2019 laget kom hjem fra Østerrike med en 2. plass i bagasjen.

Den andre bilen, Nova skal den døpes, er helt nybygd i år – og er med på å bringe batteriteknologien enda mange skritt fremover. Tre av de som har jobbet med den går rett inn i faste stillinger i det nye norske batteriutviklingsselskapet Freyr.

Om det blir et åpent event, eller om det bare kommer til å skje på skjermen, er enda ikke avgjort. Men uansett kan du se det hele fra klokken 19.00 her:

Revolve NTNU 2021 from MEDIALAB AS on Vimeo.

Du finner mange henvisninger til Revolve på BilNorge.no, men hvis du vil ha en skikkelig innføring i hver eneste av de ti bilene de har bygget til nå, kan du gå rett på hjemmesiden deres

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: