Bilen får ny rolle hos Cannes-vinneren - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Bilen får ny rolle hos Cannes-vinneren
Det skjedde mer i Cannes enn at Renate Reinsve fikk prisen for beste kvinnelige hovedrolle. Gullpalme-vinneren brukte nemlig en Cadillac i en meget sentral – og potent, viste det seg – rolle.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Det er forresten verdt å ha i bakhodet, mens du venter på oktober-premieren av Verdens Verste Menneske, at en lattermild Renate Reinsve gjerne lar seg kalle Verdens verste bilkjører i en kort scene i den filmen.

Så har vi et bilalibi for å se den også.

Men i Gullpalmevinneren, Titane – den beste av de 24 filmene som var linet opp i konkurransen om Filmfestivalens beste film – har bilen en rolle jeg ikke tror den har hatt før.

Vi har jo riktignok sett filmer der bilene var splitter pine gærne, med egen vilje, egen hjerne, og egen sjel. The Car, for eksempel, der bilen bare var ondskapsfull (eneste trekket jeg kunne identifisere meg med var at den heller ikke likte hornmusikk).

Eller Christine som er en litt nedtonet versjon av en Stephen King-bok der bilen virkelig har en personlighet, gal riktignok – så gal at de hun møter på veien også blir gale.

Men Titane er åpenbart noe helt annet.

Vinnerfilmen har tittel etter metallet i den platen som ble operert inn i hodet på den lille jenta i bilulykken hele filmen startet med.

Etter det skal jeg si det går unna – selv om jeg må nøye meg med annen hånds beskrivelse og denne korte traileren foreløpig.

(saken fortsetter)

Etter en hjerneoperasjon gir hun fullstendig blaffen i alle rundt seg, går rett bort til familiens bil som hun omfavner og kysser.

Nå handler selvfølgelig denne skrekk-sci-fi filmen om mye annet enn Alexia og bilene. Her er det seriemorder og masse gonzo-stoff. Og vi har kjønnsrolleforvirringer i metervis og gørr og blod og mye moro også, åpenbart, selv om ingen av de anmeldelsene jeg har lest har fortalt meg om noe budskap i bakgrunnen.

Men var det egentlig det i regissørens – Julia Ducournaus – første film, RAW heller? Der en tenårig vegetarianer sakte og rolig utviklet seg til å bli en skikkelig gørr&innmat-kannibal.

Men når jeg forteller om Alexia som ble skikkelig gravid med bilen, og det hun har å by på av amme-servering er svart motorolje som tyter ut, aner det deg kanskje at vi er på bortsiden av Børning tre.

Selv om det også åpenbart er noen bilshow&danse-scener her, som kan være i nærheten av Fast and Furious unplugged.

Jeg tror jeg skal se den når den kommer, selv om jeg sikkert kommer til å titte en annen vei når hun brekker sin egen nese eller planter en skarp hårnål gjennom øret på en masete fyr.

Si hva du vil, en Gullpalme er en Gullpalme.

Eller……?

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: