Porsche 911: Porsche hyller racingpartner - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
6 bilder i galleri
Porsche hyller racingpartner
Modellen er egentlig utgått for lengst, men noen ønsker den tydeligvis tilbake, for nå henter Porsche frem igjen 911 GT2 RS Clubsport fra glemselen og gir den tilnavnet 25.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Bakgrunnen for tallet er at Porsches racingpartner, Manthey-Racing, fyller 25 år. Opplaget er begrenset til 30 eksemplarer, og du får ikke registrert dem – bilene er kun til banebruk. Men er du interessert i å ha en stående klar ved Nordsløyfa, så er prislappen 525.000 euro.

I likhet med mimrebilen Porsche 935 som ble presentert i 2018, er også denne spesialutgaven basert på 911 GT2 RS Clubsport av 991-generasjonen.

Motoren er den samme – en 3,8-liters boxer-sekser med twin turbo og 700 hestekrefter, og alle kreftene sendes til bakhjulene via en 7-trinns dobbelklutch (PDK) girkasse.

– Porsche og Manthey har vunnet mange løp og mesterskap siden teamet ble grunnlagt for 25 år siden, inkludert syv seire i den tøffe 24-timeren på Nürburgring. Selskapene har arbeidet tett sammen siden 2013, og med denne spesialutgaven har partnerskapet nådd et nytt nivå, sier Matthias Scholz, Director GT Racing Cars.

Den nye spesialmodellene er inspirert av Mantheys 911 GT3 R som fansen har døpt «Grello» på grunn av den intense fargekombinasjon av knall gult og grønt. Du finner igjen fargene i detaljer på spesialutgaven.

Bilen er også sterkt inspirert av retroutgaven 935 som ble produsert i et begrenset opplag på 77 eksemplarer.

Mathey-Racing med base like ved Nordsløyfa ble etablert i 1996 av racerfører Olaf Manthey. Porsche kjøpte 51 prosent av aksjene i selskapet i 2013, og i dag drifter de Porsches satsing i det internasjonale GT-mesterskapet WEC med en stab på 200 medarbeider.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: