Bilsporttalentet: Her er årets finalister - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Bilsporttalentet: Her er årets finalister
Nikolai Haldammen, Andrine Rafoss, Emil Sivesind, Marius Solberg Hansen og Martinius Stenshorne er årets fem finalister i konkurransen om den gjeve prisen Bilsporttalentet.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Hele 18 utøvere hadde søkt om finaleplass i Bilsporttalentet 2021 som arrangeres på Vålerbanen den 22. og 23. september.

Juryen, bestående av Roger Moen, Tommy Rustad, Holm Jacob Matheson, Molly Pettit, Bruno Arntsen, Henning Isdal og Atle Gulbrandsen, gikk nøye gjennom hver søknad og hadde en lang diskusjon på et jurymøte nylig om hvem som skulle komme til finalen. Nå er fem finalister fra flere forskjellige grener tatt ut.

En av utøverne som ble plukket ut, men som for andre år på rad ikke hadde mulighet til å være med, er Dennis Hauger.

– Det er nok ingen stor overraskelse at Dennis Hauger ble plukket ut til finalen. I fjor ble han også tatt ut, men måtte melde avbud da han ble invitert til en viktig test. I år så det ut som Dennis var klar helt til det siste, da finaleløpet i Formel 3 plutselig ble flyttet fra USA til Russland. Det var selvsagt synd, men ikke noe vi får gjort noe med, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

De fem finalistene som nå er klare, er Martinius Stenshorne, Marius Solberg Hansen, Emil Sivesind, Andrine Rafoss og Nikolai Haldammen. Reserve, om en av de andre skulle bli forhindret fra å delta, er racingfører Magnus Gustavsen.

Martinius Stenshorne er 15 år, og tilhører verdenstoppen i gokart. Nå er han i gang med å forberede seg til Formel 4-kjøring neste sesong. Stenshorne er på satsingslandslaget til Team Norway.

Marius Solberg Hansen er 17 år, og er en multikunstner som gjør det sterkt i både rallycross, rally og racing. Solberg Hansen var også med i finalen i fjor.

Emil Sivesind er 19 år, og hevder seg helt i Norgestoppen i både rallycross og bakkeløp. Sivesind er på juniorlandslaget til Team Norway.

Andrine Rafoss er 17 år, og gjør det sterkt i både rallycross, bilcross og gokart. Rafoss var tatt ut til finalen i fjor, men måtte trekke seg i siste liten på grunn av et tommelbrudd. Hun er på juniorlandslaget til Team Norway.

Nikolai Haldammen er 19 år, og er helt i Norgestoppen i crosskart. Nå skal han også prøve seg i rally.

Bilsporttalentet startet i 2007, og er en etterfølger av Castrol Juniortalent som ble startet av Holm Jacob Matheson i 1998. Mer enn fem millioner kroner er utdelt til norske bilsporttalenter i løpet av disse årene.

Finalistene skal prøve seg bak rattet i ulike løpsbiler, og må også gjennom en fysisk test under finalen på Vålerbanen.

Samarbeidspartnerne til Bilsporttalentet er Porsche, HTB Racing, Vålerbanen, Bilforlaget, KNA, NMK, FMK, Proffklær AS, Team Supernasjonal, TV Media og Star Group AS.

– Nivået på søkerne i år var skyhøyt, og det var som alltid vanskelig å plukke kun fem finalister. Det gror godt i norsk bilsport om dagen, og vi har mange spennende talenter – og fem av dem får vi altså møte i finalen på Bilsporttalentet 2021, avslutter Atle Gulbrandsen.

Tidligere vinnere:

2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal

2008: Thomas Eidjord, KNA Varna

2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum

2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen

2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest

2012: Dennis Olsen, KNA Varna

2013: Henrik Furuseth, NMK Gardermoen

2014: Thomas Bryntesson, NMK Trøgstad

2015: Henrik Krogstad, KNA Nordvest

2016: Mads Emil Siljehaug, KNA Lillehammer Msp

2017: Theodor Olsen, NMK Solør

2018: Emil Heyerdahl, NMK Trøgstad

2019: Sivert Svardal, NMK Konsmo

2020: Ola Jr. Nore, NMK Modum & Sigdal

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: