Mazda : Mazda utvider SUV-familien med ladbare modeller - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Mazda utvider SUV-familien med ladbare modeller
Mazda har i dag annonsert detaljer rundt en kraftig satsing på nye SUV-modeller over de neste to årene.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Til Europa og Norge kommer to modeller som er bygget på selskapets helt nyutviklede plattform for store produkter, og en plug-in hybrid versjon av den eksisterende Mazda MX-30.

For å møte stadig økende etterspørsel etter elektrifiserte lavutslippsbiler i SUV-segmentet vil Mazda lansere modellene CX-60 og CX-80 med plug-in hybride drivlinjer på det europeiske markedet i perioden 2022 til 2023.

I samme tidsrom lanseres modellene CX-50, CX-70 og CX-90 for det amerikanske og andre ikke-europeiske markeder.

Mazda CX-60 og CX-80 kommer med henholdsvis to og tre seterader, og vil være spydspissene i Mazdas introduksjon av plug-in hybride drivlinjer i Europa. Trolig snakker vi da om etterfølgeren til CX-5 samt en storebror til denne.

Drivlinjene vil være bensindrevne rekkefirere i kombinasjon med en el-motor som ifølge Mazda tilbyr en kombinasjon av lave utslipp, høye ytelser og gode kjøreegenskaper.

Modellene vil også bli tilgjengelige med bensin- og dieselmotorer, da i form av nyutviklede rekkeseksere i kombinasjon med et 48V mildhybrid system.

Comeback for rotasjonsmotoren
I tillegg vil Mazda introdusere en ny, plug-in hybrid versjon av den eksisterende modellen MX-30. Denne vil komme med revolusjonerende teknologi hvor en bensindrevet rotasjonsmotor fungerer som generator til bilens elektriske drivlinje.

Vær oppmerksom på at denne ikke vil få de unike fordelene som elbilene har i Norge.

– Vi ser frem mot å lansere våre nye plug-in hybrider på det norske markedet. Dette er produkter som er godt tilpasset norske kunders behov, og vi ser betydelig potensiale for disse modellene i vårt marked, sier PR & Produktsjef i Mazda Motor Norge, Petter Chr. Grüner Brinch.

Lansering av MX-30 og CX-60 vil begynne i første halvår 2022.

Mazdas bærekraftvisjon inkluderer målsetninger om å elektrifisere hele produktporteføljen innen 2030, og at selskapet skal være karbonnøytralt innen 2050.

For å bidra til å nå disse målsetningene har Mazda annonsert at de vil lansere tre nye helelektriske modeller fram mot 2024, og fra 2025 vil selskapet rulle ut flere modeller på en nyutviklet og skalerbar elbilplattform.

Mazda CX-60:

pic
 
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: