Audis berømte R18 inn-tar Norge i Lego-format - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
22 bilder i galleri
Audis berømte R18 inn-tar Norge i Lego-format
Oslo Motor Show får selebert besøk av R18, Audis berømte Le Mans-bil. Til forskjell fra originalen er denne bygd av Lego, men i full størrelse.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet Bil (1996-2021).

Twitter RSS
bsgif

Tom Kristensen, Audi og Lego hører sammen. Danske Tom Kristensen er ikke bare tidenes mestvinnende på Le Mans med seks seirer på rad og totalt ni førsteplasser, siste gang var i 2013.

I 2013 kjørte Kristensen og teamet hans Audi R18, en dieselhybrid med 3,7 liters V8 turbo dieselmotor, 530 hk på bakakselen og 100 elektriske hk på forakselen.

Lego har i mange år arbeidet tett med flere bilprodusenter og særlig VW-konsernet. Etter først å ha brukt 400.000 byggeklosser for å ta fram en Lamborghini Sian i full størrelse, falt det helt naturlig å fortsette med bilen til Danmarks idrettshelt fra Hobro på Jylland.

Utvikling og Lego-bygging av R18 står Caspar Bennedsen og hans firma Brick Works for. Men der Audi brukte 30 måneder på å utvikle originalen, tok det Brick-teamet bare 295 timer å ta fram Lego-varianten.

Til gjengjeld gikk det med hele 500.000 klosser og tok 1150 timer for åtte modellbyggere å sette det hele sammen til en så naturtro kopi som mulig. Tom Kristensen overvåket hele byggeprosessen.

Og naturligvis er kopien eksakt like stor som originalen: 465 cm lang, 200 cm bred og 103 cm høy. Men der originalen i race-klar tilstand veier 915 kg, har Lego klart å presse vekten på den Billund-baserte varianten ned til 815 kg.

Til forskjell fra den tyskbygde racingbilen som tar til 100 km/t på to sekunder, står Legos variant ganske stille.

Audi/Lego R18 ble 16. september avduket på Classic Race i Århus. Der stod den sammen med originalen. Oslo Motor Show vil være første internasjonale stoppested for Audi R18 Lego.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse

Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: