Audi : Ken Block får nytt leketøy - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
img img img img img img
15 bilder i galleri
Ken Block får nytt leketøy
Audi er klar med et nytt leketøy som Ken Block skal bruke i sine stunt-videoer. Inspirasjonen er en gammel klassiker.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

Vi tenker nok primært på rallybilene basert på legendariske ur-quattro, men de bygde også Audi Sport quattro S1 for det legendariske Pikes Peaks bakkeløpet, kjent som Race to the Clouds.  

Les også: Ken Block bli Audi-ambassadør

Denne monstermaskinen har dannet basis for en ny bil som er utviklet i ett eneste eksemplar spesielt for Ken Block og hans team – Audi S1 e-tron Hoonitron!

Elmotorer med massive krefter på begge aksler ligger i bunnen, chassis i karbonfiber og et lett karosseri – alt basert på FIAs strenge sikkerhetskrav. Block fikk sitt første møte med det nye monsteret i november.

– Audi ga meg muligheten til å teste noen dager i Tyskland. Jeg har kjørt mange forskjellige biler med forbrenningsmotor og ulike girkasser, men her var det mye nytt å sette seg inn i, sier Ken Block.

– Det å gjøre «donuts» i 150 direkte fra stillestående – bare ved bruk av gassfoten – er en helt ny opplevelse. Jeg fokuserte på å bli best mulig kjent med bilen og er imponert over den innsatsen Audi Sport gjorde for å hjelpe meg med overgangen.

Hele utviklingen av S1 Hoonitron, inkludert teknologien, ble utført av Audi Sport i Neckarsulm. En perfekt lokasjon siden det er her de råeste Audi-modellene, inkludert nye RS e-tron GT, produseres. Audi Design i Ingolstadt hadde ansvar for stylingen.

– Vi tente umiddelbart på prosjektet, for dette ga oss mulighet til å designe en bil som kombinerte et klassisk ikon med fremtiden, sier designsjef Marc Lichte. – Å skape en moderne elbil med klare gener fra S1 Pikes Peak.

– Tidsrammen var ekstremt trang – normalt tar designprosessen 12-18 måneder, her hadde vi bare fire uker på oss fra de første skisser til endelig design. Vi hadde hele tiden tett dialog med Ken og hans team.

Snart blir det mulig å se bilen i aksjon. Under arbeidstittel Elektrikhana skal det produseres nye spektakulære videoer med S1 Hoonitron i den berømte Gymkhana-serien på YouTube.

toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: