BMW : Siste vers for BMW V12 - BilNorge.no
img
img
img
img
img
img
img
def bilnytt biljobb Bil FirmaBil YrkesBil Motorbransjen Default forside meny
bilde
Siste vers for BMW V12
Snart er det slutt på V12-motorer fra BMW. Men ikke uten en siste fanfare.
Biltester:
bsgif Biltester
Norges største samling biltester fra bladet BilAutofil (1996-2022).

Twitter RSS
bsgif

BMW USA annonserte sist uke at den siste BMW med V12 skal bygges i juni. I Europa var det slutt etter 2020 grunnet manglende partikkelfilter. Men motorene skal fortsatt leveres i Rolls-Royce, så helt slutt blir det ikke ennå.

BMW har tilbudt V12-motorer siden 1987, og utfasingen skal markeres med en spesialversjon av M760i xDrive med tilleggsbetegnelse Final V12.

Kun 12 eksklusive eksemplarer skal bygges, hver med en prislapp på 200.000 dollar, og tro ikke hvem som helst kan bestille en slik bil – de er forbeholdt «amerikanske kunder med en lang V12-historie».

Bilene kommer «fully loaded» med laserlys, Bowers & Wilkins premium lydanlegg og Driving Assistance Professional Package inkludert. I tillegg utstyres de med V12-logoer og spesielle 20-tommers felger i grått eller sort med innslag av sølv.

Interiøret skiller seg ut med «The Final V12» inngravert i dørtersklene og en plakett som viser hvilket nummer av de 12 din bil er på dashbordet.

Motoren er den samme som i en standard M760i xDrive – en 6,6-liter med twin turbo god for 600 hestekrefter og 850 newtonmeter. Til sammenligning var den første V12-en som ble tilbudt i 7-serien i 1987 en normalt pustende 5,0-liter med 295 hk.

Når det kommer en ny generasjon 7-serie mot slutten av året, betyr det at amerikanerne må klare seg uten V12-alternativet. Trolig vil toppmodellen da bli den elektriske i7.

Alternativt må de som får V12-abstinens velge en S-Klasse hvor V12 fortsatt står på programmet noen år til, frem mot full elektrifisering fra 2030.

12 spesialutgaver av BMW M760i xDrive blir de siste med V12-motor:

pic
 
toolbar_print.gif Printervennlig versjon   Del på facebook   twitter   tilbake.gif  Tilbake til forside
annonse


Bilbransjens stillingsmarked - rett til målgruppen

Se flere stillingsannonser her
logotest
Påmelding til daglig nyhetsbrev.
  
   
pix pix pix
pix pix pix pix
pix     pix
 
pix     pix
pix     pix
   
pix     pix
pix     pix
pix   pix

 
Annonse: